Sharp face un pas important și își lansează primul telefon cu ecran OLED

Sharp face un pas important și își lansează primul telefon cu ecran OLED

Sharp are o lungă istorie când vine vorba de producția unor ecrane de foarte bună calitate, dar nu a făcut tranziția la OLED până la noul smartphone Sharp Aquos Zero.

În ultimul an, s-a dezbătut foarte mult dependența celor de la Apple de Samsung vizavi de panourile OLED pe care le găsești în iPhone X, iPhone Xs și iPhone Xs Max. Din păcate, deși este ciudat ca Samsung să câștige bani din fiecare smartphone Apple comercializat, nu exista niciun alt furnizor care să facă față pretențiilor gigantului din Cupertino. Odată cu intrarea celor de la Sharp în piața smartphone-urilor cu OLED, japonezii au dat un semnal că pot realiza astfel de panouri in-house de foarte bună calitate.

Gândit și produs de la zero in-house, noul Sharp Aquos Zero este primul terminal al companiei cu un ecran diferite de IGZO, LCD sau LED. Având în vedere marginile din partea de sus și de jos ale gadgetului, nu-l poți clasifica neapărat ca fiind revoluționar, dar vorbim totuși de un panou de 6,2 inci cu o rezoluție de 1440 x 2992 pixeli. Ca o confirmare suplimentară a calității sale, merită reținut că suportă afișarea întregului spectru de culori DCI-P3 și este certificat Dolby Vision pentru compatibilitatea cu conținut video HDR de cea mai bună calitate.

Sharp Aquos Zero este surprinzător de ușor la 146 de grame, dar greutatea sa se datorează utilizării unui cadru de magneziu combinat cu o formă de fibră de carbon pe spate intitulată fibră de aramidă. La interior, ascunde un Snapdragon 845 de la Qualcomm cu 6GB RAM și o memorie internă de 128GB de tip UFS. Acumulatorul este de 3130 mAh și, în mod, surprinzător, telefonul vine preinstalat cu Android 9.0 Pie.

Are o singură cameră principală de 22,6 megapixeli cu F/1.9, în timp ce selfie-urile tale se vor rezuma la 8 megapixeli. Terminalul este certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf. Un senzor de amprentă pe spate facilitează procesul de autentificare, dar poți folosi și deblocarea facială. Sistemul de difuzoare stereo este certificat Dolby Atmos. Momentan, nu știm dacă va fi vreodată comercializat în Europa.

sharp aquos zero 2