Sfaturile lui Elon Musk despre cum să fii mai productiv

Sfaturile lui Elon Musk despre cum să fii mai productiv

Dacă cineva ar fi în măsură să dea sfaturi despre cum să fii mai productiv, Elon Musk ar fi persoana potrivită. Dacă vrei să îți faci treaba mai bine, sugestiile lui îți vor fi de folos.

La cei 46 de ani ai săi, antreprenorul transformă radical industria spațială prin intermediul companiei SpaceX, revoluționează lumea mașinilor electrice prin Tesla, dezvoltă științele neurologice prin Neuralink și îmbunătățește transportul prin Boring Company.

Tesla le-a comunicat recent angajaților săi că vrea să adopte un program de tip 24/7, pentru a grăbi producția mașinii electrice Tesla Model 3. El a explicat într-un mail obținut de Jalopnik schimbările pe care dorește să le impună. La sfârșitul acelui mail se regăsește o listă cu sfaturi pentru creșterea productivității, precum și afirmația lui Musk că este deschis la noi sugestii din partea angajaților.

Dacă vrei să știi care sunt sfaturile lui Musk pentru creșterea productivității, aruncă o privire pe lista de mai jos.

Ședințele cu toată lumea irosesc timpul oamenilor

Musk e de părere că ședințele dese sunt o mare pierdere pentru marile companii. El a subliniat că acestea trebuie reduse, excepțiile acceptate fiind urgențele extrem de mari. „Frecvența ședințelor ar trebui să scadă rapid odată ce o problemă urgentă este rezolvată”, a subliniat el.

E bine să pleci din sala de ședințe când simți că nu mai ai cu ce să contribui

Tot pe subiectul ședințelor, Musk este convins că e mai bine să pleci din sala de ședințe de îndată ce simți că nu mai adaugi valoare conversațiilor. „Nu este nepoliticos să pleci, este nepoliticos să forțezi pe cineva să stea și să le irosești timpul”, a zis antreprenorul.

Dacă vrei să vorbești cu cineva, fă-o direct

De multe ori, în calea succesului stă comunicarea defectuoasă între diferite departamente. Cheia este ca informațiile să circule liber între toate nivelele. „Dacă, pentru a se face ceva între departamente, un contributor trebuie să vorbească cu managerul lui, care vorbește cu un director, care vorbește cu un vicepreședinte, care vorbește cu alt vicepreședinte, care vorbește cu un director, care vorbește cu un manager, care vorbește cu persoana care trebuie să facă acea treabă de fapt, atunci lucruri super-stupide se vor întâmpla”, a spus Musk.

Nu pierde timpul urmând reguli stupide

O altă sugestie a lui Musk este să folosești propriul bun simț drept ghid în ceea ce faci. „Dacă respectarea unei reguli a companiei este în mod evident ridicolă într-o situație anume, […] atunci acea regulă ar trebui să se schimbe”, a afirmat el.

Citește și: