Cum să-ți faci iPhone-ul mai sigur cu câteva setări simple

Cum să-ți faci iPhone-ul mai sigur cu câteva setări simple

Nu poți fi niciodată prea precaut când vine vorba de siguranță, iar aceste setări pentru iPhone te vor lăsa mai liniștit.

Indiferent dacă ai sau nu chestii importante pe telefon, puțină securitate în plus nu strică niciodată. Există mai multe setări pe iPhone pe care le poți configura pentru a fi puțin mai sigur că datele personale nu vor ajunge unde nu trebuie.

În primul rând, există câteva opțiuni pe care le poți dezactiva extrem de ușor pentru a nu permite aplicațiilor să colecteze chiar atât de multe date despre tine.

Poate nu ți-ai dat seama de asta, dar e posibil ca iPhone-ul tău să aibă active serviciile de localizare. De asemenea, există o mulțime de aplicații care solicită acces la locația ta și sigur nu vrei ca oricare să poată știi în permanență unde te afli. Poți verifica asta din meniul Configurări > Intimitate > Servicii de localizare. Vezi aici lista de aplicații care îți pot accesa locația și blochează accesul celor nepotrivite. De asemenea, în cazul celor care chiar au nevoie de locația ta, precum Maps sau Uber, poți alege opțiunea „în timpul utilizării aplicației”. Astfel, aceasta nu va avea acces la locația ta decât în momentul în care o folosești.

Același lucru este valabil și la permisiunile legate de cameră. În meniul Configurări > Intimitate > Cameră vei putea vedea ce aplicații au acces la camera ta. Blochează accesul celor care nu ți se par necesare. Toate astea se aplică și în cazul microfonului, deci ar trebui să procedezi la fel și aici.

Ce alte setări pe iPhone te vor proteja mai bine

Știm cu toții că giganții tech știu cam totul despre noi doar după felul în care folosim internetul. Pentru a avea mai multă intimitate online, există o setări pe iPhone prin care poți obține asta, într-o oarecare măsură. Este vorba de opțiunea numită Limitarea urmăririi publicitare. Astfel, poți alege să nu ți se mai afișeze reclame în funcție de interese sau poți chiar dezactiva reclamele oferite în funcție de locație.

Printre acele setări pe iPhone care îți oferă mai multă intimitate se numără și ascunderea conținutului notificărilor atunci când ecranul este blocat. Bineînțeles, asta e valabilă pentru curioșii din jurul tău. Pentru asta, vei merge la Configurări > Notificări > Afișare previzualizări > Niciodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: