Samsung Galaxy S10 e „sensibil”: la ce să fii atent

Samsung Galaxy S10 e „sensibil”: la ce să fii atent

Senzorul de amprentă ultrasonic încorporat în ecranul lui Samsung Galaxy S10 este rapid și funcționează și când ai degetele ude, dar nu și dacă zgârii ecranul.

Samsung Galaxy S10 are un scanner ultrasonic de amprente, integrat în ecran, care-i mai precis și mai sigur decât unul clasic. Acesta recunoaște amprente pe baza unui tipar 3D creat cu ultrasunete. Cealaltă tehnologie de scanner de amprentă integrat în ecran presupune că telefonul face o poză, 2D, amprentei tale și așa te autentifică.

Celebrul youtuber Zack Nelson (JerryRigEverything) care distruge, crapă și îndoaie gadgeturi pentru urmăritorii canalului său de YouTube a descoperit o problemă la noul telefon al coreenilor.

Se pare că dacă ecranul se zgârie în dreptul locului unde este amplasat senzorul de amprentă acesta nu va mai funcționa. Totuși, nu te speria. Zgârieturile fine nu ar trebui să îi pună o problemă senzorului și va funcționa dacă ecranul este doar puțin zgâriat.

Senzorul nu va mai funcționa dacă zona aceea este zgâriată mai grav. Este clar că nu este o problemă cu care se vor confrunta mulți deținători de Samsung Galaxy S10, iar pentru protecția de zgârieturi mai fine poți pune o folie din plastic.

În rest, în testul făcut de Nelson, Samsung Galaxy S10 se descurcă foarte bine așa că nu trebuie să-și faci griji în legătură cu robustețea telefonului sud-coreenilor.

De reținut că nu poți pune o folie din sticlă. Dacă te bătea gândul să-i pui o folie din sticlă pentru o protecție mai mare atunci trebuie să renunți. Senzorul de amprentă ultra sonic al Samsung Galaxy S10 devine inutil atunci când folia de sticlă este aplicată.

Ce ar trebui să mai știi despre Samsung Galaxy S10 e că va fi în magazine din 8 martie. Până atunci încă e la precomandă la toți operatorii din România și la anumite magazine.

Citește și: