Oppo prezintă senzorul de amprentă utilizabil pe tot ecranul

Oppo prezintă senzorul de amprentă utilizabil pe tot ecranul

Senzorii de amprentă care funcționează pe tot ecranul sunt o evoluție necesară pentru telefoane, iar Oppo a făcut marele pas în această direcție.

Senzorii de amprentă au reușit să evolueze destul de mult de la apariția pe primele smartphone-uri. Am ajuns, în 2018, să vedem senzori de amprentă integrați în ecran, pe care i-am așteptat ceva vreme. N-au fost cei de la Samsung primii, cu toate că zvonurile au mers cam întotdeauna în direcția lor. Acum, suntem convinși că sud-coreenii nu vor fi nici primii care au un scanner de amprentă funcțional pe tot ecranul.

Oppo și Xiaomi, într-o oarecare măsură, sunt cele două branduri care au reușit această performanță. La Beijing, în cadrul unei prezentări, Oppo a prezentat tehnologia care poate oferi zoom optic 10x, despre care am scris foarte recent. Alături de aceasta, compania a efectuat și o demonstrație a unui senzor de amprentă care funcționează pe tot ecranul. Este ceea ce Synaptics, compania cu cea mai mare expertiză în acest domeniu, numește ”faza a treia” a senzorilor de acest fel.

Cam în același timp, CEO-ul și cofondatorul Xiaomi, Lin Bin, a postat un videoclip pe Weibo, în care arată un prototip de telefon care folosește un senzor cu o tehnologie similară.

În cazul telefonului Xiaomi, zona de deblocare este de 50 x 25 mm, considerabil mai mare decât a celor disponibile în prezent. În videoclip poți vedea și că tehnologia este destul de rapidă în ceea ce privește timpii de deblocare.

Oppo are un avantaj masiv odată cu apariția senzorului de amprentă pe tot ecranul, dar nici Xiaomi nu e de ignorat, având în vedere că a reușit să aducă un senzor cu o suprafață semnificativă. Totuși, coroana de lauri poate merge doar la unul dintre producători, iar compania lui Lin Bin nu este cea care o va primi.

Citește și: