Șeful Huawei recunoaște ceea ce știam cu toții deja

Șeful Huawei recunoaște ceea ce știam cu toții deja

Șeful Huawei a vorbit din nou despre compania sa și despre situația în care se află și a recunoscut ceva ce știam cu toții deja.

La finalul lunii iunie, Donald Trump a declarat că va reduce restricțiile pe care companiile americane le aveau în legătură cu Huawei. Mai multe detalii nu au fost acordate și încă nu este clar când embargo-ul se va termina, iar Huawei pare a fi încontinuare pe lista neagră a departamentului de comerț al SUA.

Cea mai mare problemă pentru Huawei este utilizarea sistemului de operare al Google. Dacă embargoul se ridică atunci Huawei va putea folosi Android și totul ar trebui să revină la normal, dar șeful Huawei rămâne sceptic.

Ce îi lipsește cel mai mult lui Huawei

Ren Zhengfei a dat un interviu pentru publicația franceză Le Point și a vorbit și despre HongMeng, sistemul de operare pe care Huawei îl pregătește pentru a reduce dependența de Android-ul lui Google. El a spus că HongMeng este posibil să fie mai rapid decât Android, făcând referire la un raport din care reieșea că sistemul de operare al chinezilor ar fi cu 60% mai rapid decât cel al americanilor.

Compania ar crea HongMeng pentru mai multe dispozitive și gadgeturi și ar trebui să funcționeze pe telefoane, tablete, mașini, dar și în centre de date.

Totuși, Ren Zhengfei recunoaște un lucru crucial, pe care cu toții îl știam deja, faptul că Huawei nu are o alternativă serioasă la magazinul de aplicații Google Play Store. Sigur, compania are acel magazin AppGallery, însă nu se compară cu ceea ce există pe Google Play Store. Totodată, Ren Zhengfei spune că se lucrează la asta.

Asta înseamnă că producătorul de telefoane își va dezolva în continuare sistemul de operare și magazinul de aplicații pentru ca această situație să nu se mai repete. Vom vedea și dacă acea alternativă va fi pe placul publicului.

Sursa: Cnet