Sediul Facebook, evacuat: pericolul dintr-un colet primit de companie

Sediul Facebook, evacuat: pericolul dintr-un colet primit de companie

Un colet periculos primit la campusul Facebook din Menlo Park a dus la evacuarea a patru clădiri ale gigantului american. Poliția încă investighează cazul, împreună cu FBI. Pompierii au facilitat evacuarea.

La sediul de sortare a corespondenței din cadrul Facebook a fost identificat un colet periculos. Conform primului diagnostic, părea să fie gaz sarin. Substanța incredibil de toxică duce la decesul tuturor celor care intră în contact cu ea. Momentan, întregul set de circumstanțe este perceput ca un atac la adresa celei mai mari rețele sociale.

Inițial, s-a crezut că doi angajați ai Facebook au intrat în contact cu coletul suspect, dar până la urmă, se pare că nu a fost cazul. În schimb, diagnosticul referitor la o substanță periculoasă a fost dat de o mașină automatizată din centrul de sortare a plicurilor și coletelor primite în campus.

Oficialii pompierilor din Menlo Park au confirmat că o echipă specializată pe interacțiunea cu substanțe periculoase s-a deplasat în zona de recepție a coletelor. În mod obișnuit, acolo lucrează 5-6 persoane. Mai multe televiziuni locale au confirmat că ar fi fost vorba de gaz sarin.

Conform comunicatului oficiali emis de Facebook pe marginea subiectului, pachetul a fost primit în jurul ore locale 11:00 a.m și a fost clasificat ca suspect. ”Am evacuat patru clădiri și efectuăm o investigație elaborată împreună cu autoritățile locale.”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, evitâdn să menționeze numele substanței toxice. ”În acest momente, două dintre cele trei sedii au fost clasificate ca fiind curate și sunt gata de repopulare. Siguranța angajaților noștri este prioritatea principală și vom împărtăși noi detalii despre incident în momentul în care le vom avea.”

Posibilul atac la adresa Facebook și implicarea rapidă a autorităților confirmă că angajarea la o astfel de companie, în 2019, este departe de a fi numai lapte și miere. Tot mai multe voci offline și online clasifică rețeaua socială ca fiind unul dintre cele mai periculoase vicii ale secolului 21, o platformă care face mai mult rău decât bine.

Sursa: CNET
Etichete: