Schimbarea făcută de Google pe telefoanele cu Android

Schimbarea făcută de Google pe telefoanele cu Android

După aproape 10 ani de când magazinele cu aplicații pentru iPhone sau Android au debutat, vine o schimbare semnificativă pentru ele. Apple a anunțat-o odată cu noul iPhone, iar Google a prezentat-o acum. Se numește Play Pass și, după cum îi zice numele, e un „permis” să folosești anumite aplicații.

În urmă cu două săptămâni, Google testa serviciul Play Pass. Acum l-a anunțat oficial. Pe scurt, acesta îți permite să folosești anumite aplicații gratis, dacă plătești un abonament unic. Abonamentul e plătit la Google, iar aplicațiile sau jocurile sunt cele care au sistemul tranzacțiilor in-app.

Ce înseamnă schimbarea adusă de Google pentru Play Store

Apple Arcade e un serviciu ca Play Pass, dar doar pentru jocuri. Google oferă însă și aplicații. Abonamentul lunar e de cinci dolari (sau doi dolari, în primul an).

Cum era evident, aplicațiile incluse de Google în Play Pass vor fi disponibile și în afara acestuia, dar la alt cost. Aici ar fi a doua diferență față de Apple Arcade, unde compania promite jocuri exclusive și ceva mai bune.

Odată ce ți-ai activat abonamentul, aplicațiile și jocurile disponibile îți apar în Play Store marcate cu un bilet colorat. Cel mai mare beneficiu, de altfel imediat, e că scapi de reclame din acele jocuri freemium. Al doilea ar fi că poți prinde un bundle de câteva aplicații pe care le voiai la un preț ceva mai mic. Și le iei prin abonare directă la Google.

Sunt, în primă fază, 350 de jocuri și aplicații disponibile. Perioada de încercare e de 10 zile, după care fie plătești, fie anulezi abonamentul. Vestea mai bună e că abonamentul poate fi folosit de cinci persoane, maximum, într-un sistem de share familial. Da, există instrumente de control parental pentru părinții care vor să limiteze astfel ce accesează copiii.

Din păcate, Google a lansat serviciul doar în Statele Unite ale Americii. E posibil să vină și în Europa, dar, deocamdată, n-ai decât să plătești pentru jocurile și aplicațiile pe care le vrei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge