Schimbarea din Google Maps: o să ai funcția prin care ești „anonim”

Schimbarea din Google Maps: o să ai funcția prin care ești „anonim”

În urmă cu câteva luni, Google a promis că introduce în Maps o funcționalitate prin care să nu mai fii la fel de monitorizat. Asta după ce mai toate produsele sale au un mod similar. Acum a început testarea pe Android a acestei funcționalități.

În mai, Google a anunțat că introduce în Maps un mod incognito. Demersul vine în urma unui 2018 în care s-a vorbit destul de mult despre intimitate pe internet. Pe scurt, modul incognito în Google Maps înseamnă că activitatea ta, de la căutări la trasee, nu va mai fi salvată în contul Google.

Tot ceea ce va trebui să faci este să intri pe profilul tău, să selectezi „turn on incognito mode” și gata. Bine, asta după ce modul va fi activ pentru toți. Deocamdată e în faza de testare și funcționează așa cum te-ai aștepta. Odată intrat în acest mod, imaginea ta de profil e înlocuită cu una generică.

De ce contează (și nu prea) că ai un mod incognito pe Google Maps

Google Maps incognito functionalitate noua

Așa cum s-a dovedit până acum, modul incognito indiferent de serviciu nu e un fel de Sfântul Graal al intimității. Ce face, de fapt, e să nu stocheze niște căutări, în principal, sau un istoric pe contul tău curent. În browser, de exemplu, acest mod e folosit frecvent pentru vizionarea conținutului despre care, să zicem, n-ar fi potrivit să fie pe contul oficial.

Pe Google Maps va funcționa similar. Google încă știe cine ești, ce faci, pe unde te duci. Doar că nu îți aduce acele informații în profilul real și nici nu-ți reamintește în viitor că ai trecut pe acolo, când erai în modul incognito.

Pe măsură ce Chrome, YouTube au primit acest mod, era cumva evident că următorul pas o să fie Maps. Google a transformat acest serviciu într-unul foarte util, și complex, și opțiunea asta e un preț nesemnificativ pe care îl plătește față de câte date a colectat deja.

Citește și: