Schimbarea din Google Maps care ți-ar putea salva viața cândva

Schimbarea din Google Maps care ți-ar putea salva viața cândva
Sursa foto: Tess Dixon / Flickr

Google a construit, în ultimii ani, un ecosistem destul de complex în Maps. Acum se duce un pic mai departe pentru siguranța ta.

Google încearcă să dezvolte aplicațiile și serviciile pe care le are ca un ecosistem cu tot felul de funcționalități. Astfel, Maps, de exemplu, nu mai e doar o aplicație de navigat, ci are și latură socială, și latură de avertizare. Compania plănuiește să introducă în Maps și în Search un sistem de alerte.

Cum te-ar putea ajuta Google Maps în viitor

Google Maps schimbare dezastre

Funcționalitatea pe care Google o pregătește pentru Maps și Search are un rol de informare a șoferilor cu privire la posibile pericole de pe traseu. Astfel, ei vor fi informați că în drumul lui e un dezastru natural – de la uragane la inundații – și vor alege altă rută, fără să-și riște viața.

Alertele vor fi furnizate în timp real și vor fi însoţite de o prezentare ceva mai detaliată a pericolului. Google țintește în special informarea cu privire la fenomene meteo extreme, cutremure sau inundaţii. Dacă sunt cunoscute daunele, va informa și despre asta.

Mai departe, atât în Maps, cât și în Search, vor fi afișate informații suplimentare, din surse terțe. În cazul cutremurelor poți vedea o hartă a intensităţii seismice. Similar, în cazul inundaţiilor, pe hartă ți-ar putea apărea marcate zonele deja afectate sau cele care urmează să fie afectate, conform prognozei meteo.

Însă, ca majoritatea funcționalităților de la Google, în primă fază vor fi disponibile și acestea în Statele Unite ale Americii și eventual Canada. Sistemul va fi însă extins în alte regiuni ale lumii. De exemplu, în India deja informează cu privire la posibilele inundații.

În această vară compania va introduce și un sistem de recalculare a traseului. Astfel, ar trebui să poți evita mai ușor zonele cu probleme și să nu te expui pericolelor. Într-o anumită formă, Google face asta deja, dar doar pentru condiții de trafic aglomerat sau când sunt drumuri închise.

Citește și:
Sursa: Lifehacker