Schimbarea de la Facebook care îți strică finalul de an

Schimbarea de la Facebook care îți strică finalul de an

Pe măsură ce Facebook a avut tot mai multe probleme a venit și cu tot mai multe „soluții”. Ultima presupune să fii mai strâns legat digital de companie decât ai fi vrut. Și începe de la Messenger.

În vremea în care Facebook încerca să popularizeze Messenger a introdus și opțiunea de-a putea accesa serviciul fără cont pe rețeaua socială. Aveai nevoie, ca pe WhatsApp, de un număr de telefon. Acea opțiune n-o să mai fie disponibilă.

De ce schimbă Facebook asta?Ei bine, în urma scandalului Cambridge Analytica, dar și a altora care au urmat, compania a încercat să conecteze produsele pe care le are. Astfel, în cazul în care legislația ar impune o separare legală a serviciilor, n-ar mai fi posibilă. Strategia a fost evidentă când compania a anunțat un nou logo.

Messenger e un produs imens al Facebook

Inițial, Messenger era doar opțiunea de chat din Facebook. Apoi a devenit un serviciu de sine stătător, cu reclame și peste 1,3 miliarde de utilizatori. Sigur, o parte dintre ei au și cont de Facebook, dar compania nu spune câți folosesc doar Messenger.

Cu schimbarea de acum compania forțează crearea unui cont pe rețea.

Compania susține că cei mai mulți utilizatori de Messenger se conectează deja prin Facebook. Astfel, justifică simplificarea procesului de autentificare. WhatsApp, deocamdată, va rămâne doar cu autentificare pe baza numărului de telefon.

Totodată, dacă ai folosit Messenger doar cu număr de telefon, îl vei putea folosi în continuare. Cel puțin până când înlocuiești telefonul sau îl resetezi. Oricum, Facebook se asigură că pe viitor vei avea nevoie de un cont pe rețeaua socială, dacă vrei să mai comunici prin serviciul său.

Poți schimba, desigur, pe servicii care nu sunt ale companiei, cum ar fi Telegram sau Kik. Mai rămâne doar să-ți convingi cunoștințele să facă același lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: VentureBeat