15 iul. 2019 | 08:05

Scandalul dintre Huawei și Trump nu s-a încheiat: au început concedierile

ACTUALITATE
Scandalul dintre Huawei și Trump nu s-a încheiat: au început concedierile

În teorie, ai fi crezut că relațiile dintre Huawei și Statele Unite s-au mai relaxat în ultima lună, dar situația financiară a chinezilor nu este foarte roz. Din acest motiv, au început concedierile.

Tensiunile din interiorul Huawei continuă să fie la un prag foarte ridicat, din cauza deciziei lui Donald Trump de a trece compania pe o listă neagră. Din acel moment, companiile americane nu au mai avut voie să colaboreze cu gigantul chinez. În teorie, situația este un pic mai roz la ora actuală, după ce președintele SUA a decis să slăbească restricțiile impuse companiei.

De câteva săptămâni, Trump a permis companiilor americane să aibă legături comerciale cu afacerile din Huawei, cu condiția ca securitatea națională să nu fie pusă în pericol la niciun nivel. Compromisul a fost făcut de Trump în urma semnării unui acord între SUA și președintele Chinei pe parcursul summitului G-20 din Japonia.

Indiferent cum vor evalua lucrurile pe viitor pe marginea acestui subiect, cei de la Huawei plănuiesc să concedieze sute de angajați ai companiei care activează pe teritoriul SUA. Motivul are legătură cu includerea pe lista neagră a administrației Trump, din motive de siguranță națională, se arată într-un raport al CNBC.

Concedierile vor viza filiala americană a companiei Huawei, intitulată Futurewei. La ora actuală, acolo sunt angajați aproximativ 850 de oameni, mai ales în laboratoare de cercetare și dezvoltare divizați pe sedii în Texas, California sau Washington. Deși numărul exact al celor care urmează să fie concediați nu este cunoscut, o sursă apropiată a declarat pentru Journal că sute de persoane vor fi expuse riscului de a-și pierde slujba. Compania nu a oferit încă declarații.

Această veste legată de viitorul Huawei vine la câteva săptămâni după ce CEO-ul și fondatorul companiei a anunțat că se așteaptă la pierderi de aproximativ 30 de miliarde de dolari în următorii ani, din cauza restricțiilor impuse de Trump.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele