05 iun. 2019 | 13:36

Startup-ul american care ar fi furat tehnologie de la Huawei

ACTUALITATE
Startup-ul american care ar fi furat tehnologie de la Huawei

Huawei a fost acuzată de mai multe ori de furt de tehnologie de la americani. Însă, acum lucrurile par a fi diferite în acest proces.

Un fost inginer al Huawei Technologies a furat secrete comerciale de la companie și a atras 24 dintre angajații Huawei pentru a forma un startup în SUA, susține compania din China.

Aceasta este acuzația făcută de un avocat al Huawei în procesul dintre startup-ul CNEX și compania chineză. Pe de altă parte, CNEX acuză compania din China de furt intelectual și cere daune de 24 de milioane de dolari. Așadar, acesta este un proces civil menit să decidă cine de la cine a furat.

Avocatul Huawei a arătat că Ronnie Huang, cel care a plecat de la Huawei pentru a înființa CNEX, a subtilizat documente de la companie și a uitat să corecteze greșelile de ortografie. Astfel, documentele Huawei și cele CNEX sunt identice și au și aceleași greșeli.

Ronnie Huang a înființat CNEX la trei zile după ce și-a dat demisia.

Cum a fost prinsă CNEX că a furat de la Huawei

Compania din China a dat în judecată startup-ul din California în urmă cu trei ani și caută să obțină cel puțin 85,7 milioane de dolari drept despăgubire.

Huang neagă afirmațiile companiei și a mărturisit în instanță că nu-și poate explica cum documentele folosite pentru a promova CNEX includ diagrame, pasaje ce sunt asemănătoare cu cele folosite de Huang la Huawei. Nu a putut explica nici cum ambele documente au aceleași greșeli.

Dacă asta nu era de ajuns, avocatul gigantului chinez a arătat un clip video în care un fost angajat al CNEX recunoaște că a copiat 5760 de fișiere de pe computerul de muncă înainte să plece de la gigantul chinez pentru a lucra la CNEX.

Startup-ul american dezvoltă cipuri care accelerează stocarea datelor în cloud și a reușit să obțină finanțări de peste 100 de milioane de dolari de la firme importante precum Dell Technologies sau Microsoft.

Procesul nu s-a încheiat și vom vedea care va fi concluzia la care va ajunge judecătorul, dar lucrurile nu arată bine pentru CNEX.