Un alt director al Huawei este acuzat de furt de secrete comerciale

Un alt director al Huawei este acuzat de furt de secrete comerciale
10:05 23.05.2019

Problemele pentru Huawei nu se opresc. Un alt director al companiei este acuzat de furt de secrete comerciale de către un startup american din California.

Startup-ul CNEX, ce a fost fondat de un fost angajat la Huawei, acuză un director al producătorului de telefoane din China de furt de secrete comerciale. Drept urmare, CNEX a dat în judecată Huawei. Cei de la Wall Street Journal au relatat că directorul Huawei Eric Xu ar fi supravegheat acestă misiune.

CNEX susține că Xu a comandat unui inginer Huawei să analizeze informațiile tehnice ale CNEX. Acel inginer s-ar fi dat drept un potențial client CNEX și a încercat să obțină detalii despre operațiunile startup-ului. În plus, americanii îl mai acuză pe Xu că a fost informat în legătură cu un complot de a fura informații de la Universitatea din Xiamen, cea care obținuse o placă de memorie de la CNEX.

Avocații companiei din China au recunoscut că Xu a cerut informații despre acest startup, dar au negat faptul că anumite secrete comerciale au fost furate.

Problemele pentru Huawei se țin lanț

Inițial, Huawei l-a dat în judecată în 2017 pe Yiren Huang, cel care a plecat în 2013 de la companie, pe motiv că ar fi furat angajați și brevete de invenție pe care le-a folosit pentru a crea tehnologia CNEX. La rândul lui, CNEX a dat în judecată Huawei.

Procesul ar trebui să înceapă pe 3 iunie în Texas. Chiar și așa, asta nu pare să fie cea mai mare problemă pentru Huawei în acest moment. Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care le interzice companiilor americane să mai facă afaceri cu compania chineză, în mare parte pentru că infrastructura telecom a Huawei ar conține breșe de securitate și că astfel ar obține date care ar putea fi folosite pentru spionaj de către guvernul de la Beijing.

SUA nu a adus niciodată dovezi clare pentru a-și susține argumentele, dar asta nu l-a oprit pe Trump. Drept urmare, Google a revocat licența de Android, ARM, Intel, Qualcomm au renunțat să mai vândă produse către companie, iar Microsoft s-a distanțat de producătorul chinez.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge