Un alt director al Huawei este acuzat de furt de secrete comerciale

Un alt director al Huawei este acuzat de furt de secrete comerciale

Problemele pentru Huawei nu se opresc. Un alt director al companiei este acuzat de furt de secrete comerciale de către un startup american din California.

Startup-ul CNEX, ce a fost fondat de un fost angajat la Huawei, acuză un director al producătorului de telefoane din China de furt de secrete comerciale. Drept urmare, CNEX a dat în judecată Huawei. Cei de la Wall Street Journal au relatat că directorul Huawei Eric Xu ar fi supravegheat acestă misiune.

CNEX susține că Xu a comandat unui inginer Huawei să analizeze informațiile tehnice ale CNEX. Acel inginer s-ar fi dat drept un potențial client CNEX și a încercat să obțină detalii despre operațiunile startup-ului. În plus, americanii îl mai acuză pe Xu că a fost informat în legătură cu un complot de a fura informații de la Universitatea din Xiamen, cea care obținuse o placă de memorie de la CNEX.

Avocații companiei din China au recunoscut că Xu a cerut informații despre acest startup, dar au negat faptul că anumite secrete comerciale au fost furate.

Problemele pentru Huawei se țin lanț

Inițial, Huawei l-a dat în judecată în 2017 pe Yiren Huang, cel care a plecat în 2013 de la companie, pe motiv că ar fi furat angajați și brevete de invenție pe care le-a folosit pentru a crea tehnologia CNEX. La rândul lui, CNEX a dat în judecată Huawei.

Procesul ar trebui să înceapă pe 3 iunie în Texas. Chiar și așa, asta nu pare să fie cea mai mare problemă pentru Huawei în acest moment. Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care le interzice companiilor americane să mai facă afaceri cu compania chineză, în mare parte pentru că infrastructura telecom a Huawei ar conține breșe de securitate și că astfel ar obține date care ar putea fi folosite pentru spionaj de către guvernul de la Beijing.

SUA nu a adus niciodată dovezi clare pentru a-și susține argumentele, dar asta nu l-a oprit pe Trump. Drept urmare, Google a revocat licența de Android, ARM, Intel, Qualcomm au renunțat să mai vândă produse către companie, iar Microsoft s-a distanțat de producătorul chinez.

Citește și:
Sursa: The Verge