31 oct. 2019 | 09:32

Samsung a trimis selfie-uri în spațiu ca să vezi că tehnologia n-are limite [P]

ACTUALITATE
Samsung a trimis selfie-uri în spațiu ca să vezi că tehnologia n-are limite [P]

În mai puțin de un deceniu, inovațiile tehnologice au transformat telefonul mobil într-un computer de buzunar. Iar din 2019 vorbim și de modele cu 5G, așa cum este Samsung Galaxy S10 5G anunțat în primăvară. În caz că acești indicatori nu erau suficienți că tehnologia n-are limite, Samsung a pregătit un experiment special: a trimis un telefon în spațiu și utilizatorii și-au putut pune selfie-ul pe el. Bine, dar de ce? Și, mai ales, cum?

În cei 50 de ani de istorie, Samsung a oferit inovații extraordinare în domeniile în care a activat, de la ecrane mai bune pentru televizoare și telefoane – chiar și până la cele curbate – până la conexiune 5G direct pe telefon. Experimentul de acum, denumit SpaceSelfie, a fost realizat împreună cu partenerul său aerospațial Flightline Films.

În stratosferă a ajuns un Samsung Galaxy S10 5G. Partea și mai bună e că echipamentul a fost conceput astfel încât calitatea fotografiilor să nu fie afectată de curbura Pământului și de lumina Soarelui. Și, da, echipamentul a fost alimentat cu energie solară.

Ca să ajungă telefonul acolo, a fost folosit un balon cu super-presiune egal ca mărime cu jumătate din dimensiunea unui teren de baschet (10,5 mx 18 m). Înălțimea maximă pe care a atins-o telefonul în spațiu a fost de 20.000 de metri. Și cum acolo nu-s chiar condiții obișnuite în care să folosești un telefon, acest Samsung Galaxy S10 5G a fost supus unor testări riguroase înainte de lansare. Astfel, a fost capabil să reziste la temperaturi de la -65° C până la 40° C, iar aici contează și că ecranul Dynamic a demonstrat capacitatea de a funcționa în medii dure. Unde mai pui că, în stratosferă, telefonul cu tot cu platformă a călătorit cu o viteză de 32 km/h.

Telefonul Samsung din spațiu a făcut și selfie-uri

SpaceSelfie Samsung

Conexiunea cu telefonul din spațiu s-a făcut prin site-ul dedicat SpaceSelfie. Cei care doreau încărcau imaginile acolo, iar acestea au fost selectate și afișate pe ecranul de 6,7 inci al Galaxy S10 5G. Partea și mai bună? Selfie-urile din spațiu au avut ca background un peisaj unic al Pământului. Imaginea finală, acest selfie din spațiu, a fost trimis către Pământ.

Ca să faciliteze misiunea SpaceSelfie, au fost dezvoltate două aplicații personalizate. Prima a fost  o aplicație de control creată pentru a trimite și primi selfie-uri între Panoul de Comandă și echipamentul din spațiu. Cea de-a doua a fost o aplicație special concepută pentru Samsung Galaxy S10 5G, care a comunicat cu camera foto de pe platformă și care a dat comanda să fie făcută poza selfie-ului care apare pe ecranul telefonului. Aplicația a transmis apoi aplicației de bază să trimită imaginea înapoi pe Pământ și de acolo a fost livrată direct utilizatorului.

Da, e un selfie care a călătorit ceva și, foarte probabil, a sjuns mai departe decât vei ajunge vreodată. Și acesta e încă un motiv să te bucuri că tehnologia a evoluat atât de mult.

Evoluția aceasta a fost foarte bine rezumată de Benjamin Braun, Chief Marketing Office, Samsung Europe. „Lucruri uimitoare se întâmplă pe ecranele telefoanelor Samsung, iar SpaceSelfie este campania ideală pentru a demonstra acest lucru. Le oferim oamenilor șansa să își vadă propriile fețe în spațiu”, a spus acesta.

Braun a explicat și că, prin acest demers, Samsung a vrut să le ofere utilizatorilor o călătorie ieșită din comun. „Am vrut să îi facem părtași la povestea noastră în care combinăm inovația cu autenticitatea și creativitatea. Am introdus multe inovații tehnologice în industrie de-a lungul timpului, iar cu SpaceSelfie vrem să trecem la nivelul următor și să ne implicăm și utilizatorii în povestea noastră”, a completat Braun.

Mai trebuie să știi și că misiunea SpaceSelfie a avut-o ca reprezentantă pe Cara Delevigne, model, actriță și filantrop. Ea este una dintre celebritățile care au ales să comunice deschis cu fanii, atât despre viața profesională, cât și cea personală, și prin participarea la misiunea Samsung îi inspiră și pe alții.

Dincolo de scopul îndrăzneț al SpaceSelfie, campania are în spate și o strategie de comunicare în care influencerii au jucat un rol important. Influenceri din Europa și-au anunțat participarea în cadrul campaniei, alături Cara Delevigne. Ei au primit o servietă specială cu un Samsung Galaxy S10 5G și un Galaxy S10, dar și invitația de a se alătura misiunii de a trimite selfie-uri în spațiu. Devin astfel primii oameni care și-au văzut chipul acolo.

Telefonul și campania care ajung mai sus decât cerul

Pentru misiunea SpaceSelfie, Samsung a colaborat cu agenția Bartle Bogle Hegarty (BBH) din Marea Britanie. De la strategie la creație și execuție, BBH s-a implicat deplin. Și ca să înțelegi ce i-a motivat pe oameni, a explicat Will Lion, managing partner, strategie la BBH London.

„Campaniile publicitare seamănă din în ce mai mult între ele, nu au un element diferențiator. Noi ne-am dorit să demonstrăm că telefoanele produse de Samsung sunt cu adevărat epice și să provocăm oamenii să își facă cele mai bune poze pe care să le trimitem în spațiu. Vrem să avem o campanie cu adevărat specială.”

Din păcate, misiunea a durat mai puțin decât era preconizat inițial din cauza condițiilor meteo. Chiar dacă finalul nu a avut loc conform planurilor inițiale, misiunea a fost dusă la bun sfârșit. Telefonul a ajuns în spațiu, zeci de mii de oameni și-au primit selfie-ul și astfel a fost o ocazie numai bună să vezi ce înseamnă inovația și ce se poate face.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele