04 apr. 2019 | 12:03

Samsung este gata să ofere 5G și celorlalți producători de telefoane

ACTUALITATE
Samsung este gata să ofere 5G și celorlalți producători de telefoane

5G-ul începe să devină realitate, iar Samsung anunță că a început producția în serie a modemurilor 5G.

Samsung a început producția în serie a modemurilor 5G. Este vorba despre modemul Exynos Modem 5100 ce conține un procesor multi-mode 5G. Același modem este folosit și pentru primul telefon 5G al companiei, Samsung Galaxy S10 5G, care este disponibil la vânzare în acest moment în Coreea de Sud.

Telefonul coreenilor ar ajunge și în oferta Verizon pentru SUA din luna mai a acestui an. Modemul a fost dezvăluit în luna august a anului trecut și a fost primul modem 5G compatibil cu standardul 3GPP 5G New Radio (5G-NR).

De asemenea, a început producția în serie pentru transmițătorul radio cu frecvență unică, Exynos RF 5500 și a unui modulator de alimentare, Exynos SM 5800. Aceste tehnologii sunt folosite pentru a facilita conectivitatea 5G a lui Galaxy S10.

Exynos RF 5500 are 14 căi de recepție pentru download, 4×4 MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output) și o schemă pentru transfer de date în rețele 5G. De asemenea, Exynos SM 5800 ar fi cu 30% mai eficient din punct de vedere energetic față de versiunile anterioare.

Samsung are planuri mari pentru 5G

Cele trei produse suportă spectrul 5G-NR sub 6-gigaherți, dar și tehnologiie de acces radio mai vechi. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul procesorului, unele dispozitive Galaxy S10 5G ce se vor vinde în alte țări vor veni echipate cu modemul Qualcomm X50 nu cu modemul propriu.

Gigantul sud-coreean este lider în domeniul semiconductorilor, dar a rămas în urma Intel și Qualcomm când vine vorba de modemuri. Nici pe zona de rețelistică nu stă foarte bine, dar executivi companiei au promis că Samsung va ajunge la o cotă de piață de 20% până în 2020.

Cei de la Samsung nu vor să rateze trenul pentru 5G și lucrează intens la modemuri 5G pentru a ajunge înaintea rivalilor de la Qualcomm și Huawei.