Huawei promite o revoluție: câte telefoane pliabile va avea în doi ani

Huawei promite o revoluție: câte telefoane pliabile va avea în doi ani

Huawei și-a făcut în 2019 debutul în lumea telefoanelor pliabile, după rivala Samsung. Pare că vrea să continue trendul și în viitor.

În următorii doi ani, jumătate din telefoanele companiei ar putea ajunge să fie pliabile, potrivit lui Richard Yu, CEO-ul companiei. Acesta a dat mai mult detalii despre viziunea companiei din viitor într-un interviu pentru GSMArena.

Totuși, liderul Huawei este conștient de dificultățile pe care aceasta le presupune. „Telefoanele pliabile sunt abia la început iar cota de piață este mică. Ele costă mult și e foarte scump să produci astfel de dispozitive”, a mai declarat acesta.

Pe de altă parte, Richard Yu crede că aceste costuri se vor reduce în mod semnificativ în timp. E de părere că în doi ani telefoanele pliabile vor avea un preț similar cu telefoanele flagship actuale.

Huawei și telefoanele pliabile

Modelul Mate X pare a fi de departe cel mai impresionant telefon pliabil de până acum. Design-ul este mai elegant și mai subțire decât cel al modelului Samsung Fold.

Deși modelul Samsung protejează mai bine interiorul ecranului, ecranul modelului Huawei este orientat doar către exterior. Asta permite telefonului Mate X să fie complet întins, fie el închis sau deschis. Samsung a a trebuit să adauge un al treilea ecran, mai mic, pentru ca utilizatorii să poată folosi telefonul și atunci când acesta este pliat.

Printre principalele inconveniențe ale unui telefon pliabil se numără faptul că nu pot fi folosite cu o singură mână. Potrivit planurilor Huawei, acest lucru este pe cale să se schimbe.

Huawei are planuri pentru a ajunge să implementeze un telefon pliabil mai mic. CEO-ul companiei a vorbit și despre mărimea ulterioarelor telefoane pliabile pe care vrea să le introducă. A menționat că, în viitor, acestea ar putea ajunge să fie pe jumătate la fel de mari ca modelul P30 Pro.

Citește și:
Sursa: Techradar