Samsung, Huawei și Apple, în competiție: telefoanele cu cea mai mare viteză de download

Samsung, Huawei și Apple, în competiție: telefoanele cu cea mai mare viteză de download

În cazul în care ți-ai dorit să-ți achiziționezi un smartphone cu o viteză de download peste medie, un raport al celor de la OpenSignal a analizat performanța unor terminale de top de la Samsung, Apple și Huawei.

Mii de dispozitive ancorate în rețele din peste 40 de țări au fost analizate pentru a se ajunge la o concluzie legată de viteza de download a telefoanelor moderne, pe diverse rețele. Având în vedere că implementarea rețelelor 5G se află încă la început, s-au folosit ca referință conexiuni 4G și, în principal, telefoane de la Samsung, Apple și Huawei.

opensignal 4g test

Concluzia studiului realizat de OpenSignal este una fără echivoc. În aceleași țări, în aceleași condiți, terminalele Samsung se află în fața concurenței. În 14 teritorii, inclusiv în Statele Unite ale Americii, un smartphone Samsung s-a lăudat cu o viteză mai mare cu 8,2Mbps comparativ cu un iPhone.

Discrepanța cea mai mare s-a observat în Norvegia. Acolo, posesorii de gadgeturi Samsung au obținut o rată de download pe 4G mai mare cu 12Mbps comparativ cu aparate Huawei și cu 14Mbps mai mult decât cei care folosesc un iPhone.

Au înregistrat și iPhone-urile o victorie, dar doar în câteva teritorii. Comparativ cu Samsung, un smartphone Apple a obținut cu 14,7Mbps mai mult în Emiratele Arabe Unite și cu 8Mbps mai mult în Taiwan.

Lăsând însă la o parte brandurile pentru un moment, cele mai mai viteze de download cu o conexiune 4G au fost înregistrate în Canada, 67,1Mbps și Coreea de Sud, 65,4Mbps. Dacă împarți viteza pe categorii de aparate, mai ieftine sau mai scumpe, acestea sunt compatibile cu anumite protocoale 4G LTE. Din acest punct de vedere, Samsung se află pe primul loc pe zona de top, cu o medie de 26,6Mbps, în timp ce Apple este lider pe mainstream, cu 16,5Mbps. Conform celor de la OpenSignal, informațiile din spatele acestui studiu au fost adunate între 1 aprilie și 30 iunie 2019.

opensignal 4g

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: OpenSignal
Etichete: