Samsung Galaxy S10 Lite: ce nume va avea, de fapt, noul telefon

Samsung Galaxy S10 Lite: ce nume va avea, de fapt, noul telefon

Samsung Galaxy S10 se apropie de data lansării, de care ne mai despart mai puțin de două luni, iar acum aflăm unn ou detaliu despre varianta Lite.

Când vine vorba de numele telefoanelor mobile, unii producători reușesc să facă alegeri destul de neinspirate, astfel încât să devii confuz dacă te uiți la mai mult de 3-4 modele diferite. Samsung reușește să se țină departe de asta, cel puțin la capitolul flagshipuri și cel puțin momentan.

Samsung Galaxy S10 Lite ar urma să fie varianta mai ieftină dintre cele trei modele pe care le pregătesc sud-coreenii. Vor exista și un S10 normal, dar și un S10 Plus, cel mai performant dintre modelele pe care le vom vedea în viitorul apropiat.

S10 Lite, însă, nu va mai fi Lite, dacă e să ne luăm după ultimele informații apărute pe internet. Astfel viitorul smartphone în variantă ceva mai de buget va fi cunoscut ca S10 E.

Într-adevăr, e mult mai descriptiv termenul Lite decât litera E, care, la prima vedere, ar putea proveni de la orice. Lite este, totuși, folosit de Huawei pentru telefoanele sale, așa că Samsung ar putea dori să se distanțeze de acest termen. Mai mult, cu o diagonală de 5,8 inci, telefonul e dificil de numit și Mini.

E ar putea proveni de la Economy, având în vedere că Samsung va renunța la unele funcții premium pentru a păstra prețul rezonabil. Telefonul nu va avea senzor de amprentă integrat în ecran, ci amplasat lateral. Va avea și un sistem de camere duale, spre deosebire de cele mai performante de pe celelalte modele. Ar putea exista și alte diferențe, pe care le vom afla ceva mai târziu.

Citește și: