Samsung Galaxy S10 ar putea folosi zona camerei într-un mod inedit

Samsung Galaxy S10 ar putea folosi zona camerei într-un mod inedit

Samsung Galaxy S10 va avea camera frontală decupată în ecran, iar acest nou mod de așezare a camerei ar putea oferi și noi posibilități de folosire a spațiului.

Samsung Galaxy S10 va renunța la marginea de sus a ecranului, dar în același timp nici nu va aduce un ecran crestat. Sud-coreenii au preferat varianta unui ecran cu perforație în partea dreaptă, pentru a face loc camerei foto. Evident, o parte din display rămâne inactivă, din cauza acestui nou design, dar Samsung vrea să facă acest soațiu mai util.

Un brevet înregistrat la WIPO a fost descoperit recent, iar în acesta este descris un telefon cu o zonă secundară de display. Scopul său este ca perforația din ecran să afișeze ceva conținut, în diverse momente de folosire a telefonului.

samsung galaxy s10 camera

Zona este una transparentă, care poate fi folosită pentru a afișa iconițe, animații sau alte grafici similare. În brevet apar șase situații de folosire a acestor animații. Primele două reprezintă iconițele care pot apărea în timp ce folosești camera. O a treia arată tranziția de la opac la transparent a acestei zone.

Al patrulea scenariu arată o iconiță cu bătăile inimii, care poate apărea când folosești senzorul biometric. Ultimele două ilustrații sugerează că zona perforației ar putea arăta și când camera foto este gata pentru a fi folosită.

Viitorul trio de telefoane din seria Galaxy S va fi lansat în cadrul unui eveniment Unpacked, care va avea loc la San Francisco, pe 20 februarie. Atunci vom vedea cel puțin cele trei smartphone-uri deja cunoscute, dar există șanse să vedem și un al patrulea dispozitiv, cu conexiune 5G. Acesta, dacă se materializează, ar urma să fie lansat câteva luni mai târziu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: