VIDEO Accesoriul pentru Samsung Galaxy S10 pe care trebuie să-l eviți

VIDEO Accesoriul pentru Samsung Galaxy S10 pe care trebuie să-l eviți
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 e un telefon cât se poate de premium, ba chiar vine și cu câteva tehnologii noi, cum ar fi Wi-Fi 6 și scanner ultrasonic de amprente. Cel din urmă are însă o problemă.

Samsung Galaxy S10 are un scanner ultrasonic de amprente, integrat în ecran, care-i mai precis și mai sigur decât unul clasic. Acesta recunoaște amprente pe baza unui tipar 3D creat cu ultrasunete. Cealaltă tehnologie de scanner de amprentă integrat în ecran presupune că telefonul face o poză, 2D, amprentei tale și așa te autentifică.

Partea bună la scannerul ultrasonic e că funcționează și când ești ud sau murdar pe degetul scanat. Partea proastă e că nu funcționează când ai folie de sticlă pe ecran. Sunt utilizatori care preferă astfel de folii pentru un plus de protecție. Sigur, vor exista folii de sticlă „omologate” pentru Samsung Galaxy S10, dar nu vor fi de sticlă.

În videoul de mai jos vezi un test cu Samsung Galaxy S10 vs. OnePlus 6, care are un scanner optic. În timp ce OnePlus nu se descurcă cu un deget ud, telefonul Samsung n-are nicio problemă. Totuși, când e aplicată folia de sticlă, scannerul devine inutil. O folie creată însă pentru Samsung Galaxy S10 nu pune nicio problemă.

Alte atuuri ale scannerului ultrasonic sunt că funcționează fără să activezi ecranul și că e aproximativ la fel de rapid ca celălalt model. Samsung Galaxy S10 beneficiază și de autentificare facială, dar e departe de performanța unui iPhone cu Face ID. Asta pentru că scanarea Samsung e făcută 2D, nu 3D, ca la iPhone. Deocamdată, pe acest model, te vei baza doar pe PIN și pe scanarea amprentei.

Ce ar trebui să mai știi despre Samsung Galaxy S10 e că va fi în magazine din 8 martie. Până atunci încă e la precomandă la toți operatorii din România și la anumite magazine.

Citește și: