Samsung Galaxy Note 10: preț, specificații și ce trebuie să mai știi

Samsung Galaxy Note 10: preț, specificații și ce trebuie să mai știi

Samsung Galaxy Note 10 se lansează în această seară, 7 august, iar asta este tot ce trebuie să știi despre viitorul telefon al coreenilor.

Samsung va anunța oficial Galaxy Note 10 și Note 10 Plus în această seară la evenimentul Unpacked din New York, dar nu trebuie să aștepți până atunci ca să știi (aproape) totul despre viitoarele telefoane ale coreenilor.

Multe informații despre aceste telefoane au apărut pe internet și noi le-am cules pe toate aici pentru tine. Așa vei știi cât costă, cum arată noile telefoane, cât de performante sunt și poți să-ți faci o părere în legătură cu telefoanele și dacă ai vrea să le cumperi.

Samsung Galaxy Note 10 – specificații și performanță

Varianta standard a Note 10 va avea un ecran cu o diagonală de 6,3 inci, în timp ce Note 10 Plus va ajunge la 6,8 inci, iar ambele telefoane vor avea ecranul perforat pe mijloc. În stilul tradițional, telefonul Samsung va avea fie un procesor Snapdragon 855, fie procesorul Exynos 9825, cel mai nou procesor produs de coreeni. Pentru Europa și România, telefonul vine echipat cu Exynos 9825, ce ar trebui să fie cu 20-30% mai performant decât precendetul și să consume cu 30-50% mai puțină energie.

Acest lucru ar fi posibil deoarece noul procesor este realizat pe un proces de fabricație de 7 nm EUV (Extreme-ultraviolet litography). Exynos 9825 va avea două nuclee create de Samsung, două Cortex-A75 pentru sarcini mai complicate și patru nuclee Cortex-A55 pentru restul operațiunilor. Procesarea grafică va fi asigurată de ARM Mali-G76 MP12 (regăsit și pe Exynos 9820). Totuși, nucleele A75 și procesorul grafic vor rula la frecvențe mai ridicate decât cele de pe 9820.

De asemenea, procesorul va avea un modul NPU integrat pentru sarcini de inteligență artificială și realitate augumentată. în plus, Exynos 9825 va avea stocare UFS 3.0, ce va fi mai rapidă și mai eficientă decât UFS 2.1, regăsită pe majoritatea telefoanelor din prezent. Cu UFS 3.0 ai putea atinge viteze de scriere de până la 2280 MB/secundă față de 800 MB/secundă cu UFS 2.1.

Procesorul Samsung nu va avea integrat modemul 5G, ci va lucra în tandem cu modemul Exynos 5100 5G.  Modelele vor avea 6 GB RAM și acest număr ar putea crește până la 12 GB RAM, iar spațiul de stocare ar varia de la 128 GB la 1 TB.

Este de așteptat să vedem un senzor încorporat în ecran (oare va fi același de pe S10?), un stylus, dar nu și o mufă de căști de 3.5 mm. Bateria pe Note 10 ar fi de 3500 mAh, iar cea de pe Note 10 Plus de 4300 mAh. Un lucru extraordinar este faptul că Samsung crește viteza de încărcare la 45 wați, iar asta ar asigura „ore de funcționare cu câteva minute de încărcare”.

Vei putea folosi S-Pen pentru a controla telefonul de la distanță și astfel ai putea să-ți faci selfie-uri, poți să schimbi melodiile sau ai putea să treci la următorul slide în prezentare, fără să atingi telefonul.

O funcție interesantă este Audio Zoom și permite telefonului să înregistreze sunete dintr-o anumită direcție, fără a captura tot zgomotul din jur.

Ce înseamnă acest procesor pentru capabilitățile foto/video? Suportă camere de 22 MP pe spate și pe față, iar clipurile video ar putea fi filmate în 8K la 30 de FPS sau 4K UHD la 150 FPS. Vom vedea dacă asta va face și Note 10.

Ce camere foto regăsești pe Note 10

Samsung renunță la designul camerelor de pe spate pe orizontală și alege să le așeze pe verticală, similar cu ce a făcut Huawei cu P30 Pro. Așadar, pe Samsung Galaxy Note 10 vom avea un senzor principal de 1/2.55 inci 1.4 um, pe care Samsung l-a folosit în ultimii patru ani. Ce ar aduce nou coreenii ar fi abilitatea camerei de a schimba între trei diafragme (f/1.5-f/1.8-f/2.4). Samsung a mai făcut asta, dar trecerea era doar de la f/1.5 la f/2.4.

Sub această cameră se va afla un senzor ultrawide, apoi unul telefoto. Din păcate, încă nu avem detalii despre senzorii foto, însă este de așteptat să vedem ceva similar cu cei regăsiți pe Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy Note 10 – preț

Samsung Galaxy Note 10 va avea un preț de pornire de 949 de dolari, în timp ce Note 10 Plus va costa 1099 de dolari. În Europa varianta standard se vinde cu 1000 de euro, iar cea Plus cu 1150 de euro. Prețurile vor fi mai mari dacă vrei o versiune cu mai mult RAM și cu un spațiu de stocare mai mare.

Este foarte posibil și probabil ca o variantă 5G să însoțească modelele de bază, iar această conectivitate te va costa mai mult decât cea 4G.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: