Samsung Galaxy Note 10 e mai scump decât voiai, dar nu te falimentează

Samsung Galaxy Note 10 e mai scump decât voiai, dar nu te falimentează
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy Note 10 va fi anunțat înainte de toamna lui 2019. Acum avem și un preț neoficial ca să știi câți bani economisești pentru el.

Samsung Galaxy Note e, de regulă, cel mai bun telefon pe care compania îl are într-un an. E, totodată, modelul care îți arată ce ar putea veni și pe celelalte telefoane din seria Galaxy S sau alte serii inferioare. Anul acesta Samsung schimbă un pic designul și mărește prețul.

Cât ar putea costa Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 ar ajunge în magazine la un preț de circa 1.100 – 1.200 de dolari. Pe scurt, va fi mai scump cu circa 100 de dolari față de modelul precedent. Desigur, e posibil ca producătorul să pregătească unele funcționalități noi care să justifice această creștere de preț.

Mai mult, în 2019, sunt așteptate cel puțin două modele: Galaxy Note 10 și Note 10e. Încă nu-i clar dacă va exista și-o a treia versiune, un model Pro sau 5G. Deocamdată, compania mizează pe Galaxy S10 5G pentru noua infrastructură.

Altfel, Samsung Galaxy Note 10 va avea cel mai bun hardware, inclusiv pentru spațiul de stocare, care va trece la tehnologia UFS 3.0. Aceasta a fost deja folosită de companie, dar pe modelul pliabil Galaxy Fold.

În ceea ce privește extinderea gamei, primul model, un Note 10e, ar avea un ecran de 6,28 inci. Modelul mai mare ar avea un display de 6,75 inci. Diferența ar mai fi, implicit, și la baterie. Modelul mare ar trece la un acumulator de 4.500 mAh, în timp ce cel mic ar avea unul de doar 3.400 mAh.

Una dintre cele mai interesante funcții ale noului telefon se numește Air Mouse. Astfel, S-Pen ar trebui să funcționeze exact ca un mouse wireless în interfața telefonului.

Vestea mai bună e însă pe partea de încărcare prin cablu. Galaxy Note 10 ar fi capabil să se încarce foarte rapid la 45 de wați. Asta înseamnă o încărcare de 70 – 80%  în 30 de minute. De asemenea, înseamnă că Samsung egalează performanța Huawei care are încărcare de 40 de wați pe P30 Pro și pe Mate 20 Pro. Există zvonuri conform cărora producătorul ar vrea să aibă și un încărcător de 100 de wați pentru telefon, deși e puțin probabil să reușească o așa performanță.

Sursa: T3