Samsung dezvăluie ecranul OLED pe care o să-l vrei pe laptop

Samsung dezvăluie ecranul OLED pe care o să-l vrei pe laptop

Samsung a dezvăluit oficial un ecran OLED pe care o să-l vrei în viitorul tău laptop deoarece va fi perfect pentru filme și jocuri.

Se vorbea că Samsung ar putea prezenta în cadrul CES 2019 primul ecran de laptop OLED cu o rezoluție 4K. Niciun anunț nu a fost făcut, dar acum Samsung Display a anunțat că a reușit să producă primul panou OLED de 15,6 inci cu o rezoluție 4K (UHD). Mai mult, a anunțat că este gata să livreze ecranul partenerilor interesați de un astfel de panou pentru laptopuri premium.

Display-ul 4K al Samsung ar trebui să intre în producție la mijlocul lunii februarie. Până acum ai mai auzit de ecrane cu o rezoluție 4K pe laptopuri, dar acele erau panouri LCD, nu OLED. Acestă tehnologie are câteva avantaje asupra LCD-ului și se va potrivi cu laptopurile premium.

Panoul Samsung îndeplinește standardele VESA DisplayHDR True Black, astfel este compatibil pe deplin cu conținutul HDR și are o acuratețe a culorilor foarte mare, dar și cu standardul DCI-P3. Asta înseamnă că ecranul OLED pare a fi perfect pentru vizionarea de filme HDR sau pentru jocuri video care suportă HDR.

De asemenea, panoul are o luminozitate maximă de 600 de niți și o rată de contrast de 120.000:1. Comparativ cu un LCD, negrul ar trebuie să fie de 200 de ori mai negru, iar albul de două ori mai alb.

Spectrumul de 3,4 milioane de culori este de două ori mai mare față de cel al panourilor LCD de dimensiuni similare. Cei de la Samsung mai spun că panoul are un volum de culori de 1,7 ori mai mare decât cu cel regăsit pe un LCD de aceeași dimensiune. Asta va duce la îmbunătățirea clarității imaginii atunci când laptopul este folosit afară, în lumină directă a soarelui.

Coreeni nu au spus cine va fi primul producător de laptopuri care să le folosească display-ul, însă ne putem aștepta ca Lenovo sau Dell să opteze pentru un astfel de ecran pentru modelele premium. De asemenea, Samsung ar putea folosi ecranul OLED pentru propriul laptop.

Citește și:
Sursa: Sammobile