Samsung anunță modemul 5G cu viteze uriașe de download

Samsung anunță modemul 5G cu viteze uriașe de download

Samsung Electronics a anunțat două produse special create pentru telefoanele mobile care vor folosi tehnologia 5G anul viitor.

Este vorba despre un nou procesor premium, pe care l-a numit Exynos 990, și un nou modem, numit 5G Exynos Modem 5123.

Samsung susține că procesorul și modemul vor avea implicații importante atât pentru tehnologia 5G, cât și în ceea ce privește dezvoltarea inteligenței artificiale. Astfel, procesorul dezvoltat de aceasta va face ca sistemele AI de pe dispozitive să fie practice și utile.

Procesorul Exynos 990 va duce jocurile pe telefon sau alte operații care necesită o grafică bună la un alt nivel. Asta pentru că în componența sa intră Arm Mali-G77 GPU, o unitate de procesare grafică premium care îmbunătățește atât performanța grafică, cât și eficiența energetică cu până la 20%.

De asemenea, procesorul are și o NPU (Neural Processing Unit) care va face dispozitivele mai performante. Suportă sisteme AI localizate direct pe smartphone, ceea ce permite datelor să fie procesate direct pe dispozitiv. Astfel, eficiența și securitatea cresc, pentru că datele nu mai trec printr-o rețea sau vreun server. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea funcționalităților AI, precum recunoașterea facială.

Ce poate face modemul 5G de la Samsung

5G Exynos Modem 5123 este un dispozitiv de ultimă generație și unul dintre primele modemuri fabricate prin folosirea procesului 7nm EUV. Suportă toate rețelele, de la 5G, la 2G.

Partea cea mai interesantă o reprezintă viteza de download pe care o va permite acest nou modem 5G dezvoltat de Samsung Electronics. Potrivit companiei, viteza de download ar ajunge la 5,1Gbps, adică dublu față de ce oferă în prezent produsele comercializate.

Samsung a spus că va începe producția în masă a celor două cipuri până la sfârșitul lui 2019. Cel mai probabil, acestea vor fi integrate în flagshipurile dezvoltate de companie care urmează să fie lansate anul viitor.

În ceea ce privește tehnologia 5G, Samsung are planuri destul de mari.  Vrea să asigure 20% din cota de piață a echipamentelor de rețea 5G până în 2020.


Află mai multe despre 5G din videoul de mai jos

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: ZDNET
Etichete: