S-a săturat de aglomeraţia din trafic și și-a construit singur un elicopter: cum este posibil

S-a săturat de aglomeraţia din trafic și și-a construit singur un elicopter: cum este posibil

Un pasionat de zbor s-a săturat de traficul intens din orașul în care locuia și s-a gândit să-și creeze un elicopter. După multă muncă și câțiva bani cheltuiți, s-au văzut rezultatele.

În mod inevitabil, atunci când te blochezi în trafic, cochetezi cu ideea de a zbura peste cârdul de mașini din față. Dacă în cazul tău particular este vorba doar de o fantezie, cine s-a gândit să materializeze acest vis. Ca urmare, a început să-și construiască un elicopter. La prima vedere pare imposibil, dar dacă ai răbdare și acces la internet să te uiți la tutoriale, poți face orice.

Numele inițiatorului proiectului este Jujun Junaedi și locuiește în Indonezia, la 110 kilometri sud de Jakarta. Are 42 de ani și nu mai suportă să se deplaseze în traficul infernal din oraș. ”Este incredibil de frustrant. Ajungi să rămâi fără benzină și este o risipă de timp. Ajungi să fii complet exasperat până la destinație.”, a explicat proiectantul.

elicopter de la zero

Până la această oră, proiectul l-a costat aproximativ 2100 de dolari și lucrează la el de vreo 18 luni. A avut noroc că l-a ajutat fiul său mai mic și un vecin pentru a progresa într-un ritm decent. Altfel, ar fi fost dificil să pună la un loc creația de aproximativ 8 metri lungime. Elicopterul creație personală funcționează pe benzină și, deocamdată, nu s-a ridicat de la sol. ”În momentul în care decolează, voi fi satisfăcut.”, a spus Jujun.

Deși proiectul pare unicat din prisma ideii și execuției, mai mulți oameni au încercat să-și realizeze propria creație zburătoare. Un vânzător de popcorn din Pakistan a fost foarte aproape de a-și împlini visul în 2019, dar pe 31 martie, poliția l-a oprit pe Muhammad Fayaz în timp ce vroia să realizeze o decolare neautorizată. Tot atunci, i-au confiscat avionașul și l-au lăsat fără proiectul său de câțiva ani. Măcar nu a fost arestat.

Citește și: