Uber a început să ofere curse cu elicopterul: cât te costă privilegiul

Uber a început să ofere curse cu elicopterul: cât te costă privilegiul

De la momentul lansării, Uber a fost un serviciu sinonim cu autoturisme. De curând însă, americanii au extins oferta de ride sharing pentru a include transportul cu elicopterul.

Traficul din foarte multe orașe importante ale lumii a devenit o problemă majoră. Distanțe infime ajung să fie parcurse într-o oră, în loc de zece minute. Niciodată nu este mai problematică această situație decât în momentul în care trebuie să ajungi la aeroport. Din acest motiv, Uber a inclus în portofoliul său de servicii curse cu elicopterul până la aeroport.

Momentan, oferta celor de la Uber se adresează doar americanilor din New York, iar cursele către aeroportul JFK vor fi inițiate din Manhattan. Cursele cu Uber Copter pot fi rezervate la fel ca orice curse, Uber X sau Uber Select, prin aplicația Uber.

Conform celor de la New York Times, o cursă din Lower Manhattan până la aeroportul JFK te costă între 200 și 225 de dolari de persoană. Poți rezerva o cursă cu până la cinci zile în avans. În prețul cursei este inclusă și cursa de la domiciliul tău din New York până la zona de decolare a elicopterului.

Cursa Uber cu elicopterul va dura mai puțin de 30 de minute, dacă iei în calcul și transportul până la heliport. În mod normal, în condiții ideal de trafic, aceeași distanță este parcursă în aproximativ o oră. Din păcate, în timpul orelor cu trafic intens, care sunt din ce în ce mai multe în Manhattan, acel timp poate fi dublat fără niciun fel de probleme. Dacă te gândești la un mijloc de transport în comun, o cursă cu trenul până la aeroport cu Long Island Railroad durează tot aproximativ o oră.

Deși este posibil ca această limitare să fie eliminată la un moment dat, momentan, pentru a rezerva o cursă cu elicopterul, trebuie să fii utilizator Platinum sau Diamond de Uber. O cursă cu elicopterul poate transporta până la cinci pasageri cu un bagaj micuț și o geantă a cărei greutate nu poate depăși 18 kilograme.

Citește și: