S-a inventat cea mai bună pastilă contraceptivă: o iei o dată pe lună

S-a inventat cea mai bună pastilă contraceptivă: o iei o dată pe lună
08:01 05.12.2019

Cea mai nouă soluție contraceptivă face viața femeilor mult mai ușoară decât în trecut. În loc să iei o pastilă în fiecare zi, oamenii de știință au inventat o pastilă pe care o iei o dată pe lună, cu aceleași rezultate.

Aflată în perioada de testare, noua pastilă a fost deja folosită cu succes pe porci, cu o rată de succes foarte mare când vine vorba de prevenirea sarcinilor nedorite, potrivit publicației The Guardian.

Ca mecanism interior, pilula dezvoltată de cercetători este din gelatină și conține șase structuri polimerice în formă de stea care stau în stomac cel puțin trei săptămâni, eliberând treptat hormoni care blochează conceperea sarcinii. Oamenii de știință sunt de părere că pastila va putea să prevină sarcinile cauzate de erorile zilnice.

Aceeași echipă de cercetători a fost responsabilă în trecut de realizarea unor tratamente menite să combată, într-o oarecare măsură, malaria și infecțiile cu HIV. Cel mai recent proiect al lor vizează însă o problemă care afectează un număr de persoane semnificativ mai mare. În retrospectivă, este prima oară când au început să facă studii pe zona contraceptivelor.

Responsabil de acest proiect este profesorul Robert Langer, coautor al documentației din spate. În opinia sa, ar trebui să fie posibilă extinderea duratei în care o astfel de pastilă are efect, simplificând și mai mult viața celor care nu-și doresc să facă sau să mai facă copii.

În funcție de modul în care va funcționa această pilulă cu dispersie lentă în organism, profesorul speră să creeze pastile și pentru alte afecțiuni. În cazul bolnavilor mentali, de exemplu, ar fi ideal să poți lua o pastilă cu acțiune aproape permanentă în eliberarea tratamentului.

Studiul pe porci a urmărit testarea nivelului de hormoni secretați pe parcursul unei luni la porcii cărora li s-a administrat o pilulă zilnică și la cei cărora li s-a administrat noua pilulă o singură dată pe lună. Rezultatul a fost unul convingător. Pastila lunară a secretat hormoni pe tot parcursul lunii, exact așa cum și-au propus cercetătorii.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: