România și încălzirea globală: ce promisiuni au făcut autoritățile de la București pentru remedierea situației

România și încălzirea globală: ce promisiuni au făcut autoritățile de la București pentru remedierea situației
07:48 24.09.2019

Schimbările climatice la nivel global reprezintă subiectul unui summit desfășurat în acest zile la New York. Autoritățile de la București sunt prezente la eveniment prin intermediul ministrului de Externe Ramona Mănescu.

Planeta noastră se confruntă cu probleme majore din cauza încălzirii globale, iar situația nu face decăt să devină mai rea, în fiecare an. Temperaturile record de pe parcursul verii acestui an au demonstrat că nicio țară nu este în siguranță. Franța și Germania s-au confruntat cu cele mai ridicate temperaturi din toate timpurile, în 2019.

În acest context, Organizața Națiunilor Unite a organizat un summit pentru găsirea unor soluții și stabilirea unor angajamente la nivel global. În mod suspect, evenimentul are loc la New York, în Statele Unite. Având în vedere că Donald Trump nu crede în încălzirea globală și o consideră o invenție a chinezilor, alegerea locației este un pic ciudată.

Trecând însă peste detaliile de fond, Ramona Mănescu a fost prezentă la New York și a detaliat planurile autorităților de la București în privința acestui subiect de o urgență globală. România se alătură unei inițiative concrete pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice.

„Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 și atingerea nivelului zero până în 2050. Răspunzând apelului Secretarului general al ONU, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici”, transmite MAE în comunicatul de presă, citat de Mediafax.

În același context, instituția a subliniat intenția țării noastre de a sprijini ”întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naționale”.

Ramona Mănescu, împreună cu Viorica Dăncilă și ministrul de finanțe Eugen Teodorovici se află în Statele Unite în perioada 22 – 29 septembrie într-o vizită de lucru care include și summitul de la New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI