BBC: România are cele mai ”criminale” drumuri din Europa

BBC: România are cele mai ”criminale” drumuri din Europa

Peste doar câteva zile, cei de la BBC vor difuza un reportaj construit în jurul ratei absurde a accidentelor rutiere din România. Din păcate, țara noastră este pe primul loc în Europa, la acest capitol.

În topul motivelor pentru care românii pleacă din țară, se numără problemele de infrastructură. Pe lângă lipsa autostrăzilor, până și drumurile naționale și județene se află într-o stare deplorabilă în cea mai mare parte a României.

În condiții ideale, asta ar însemna că trebuie să te deplasezi mai încet cu mașina pe drumurile patriei. În practică însă, la cât de frustrant este să încerci să te deplasezi pe DN1, de la București la Brașov, nu este o surpriză o rată de top a accidentelor rutiere, comparativ cu media din Europa.

Acest fenomen va fi detaliat într-un reportaj al celor de la BBC care urmează să fie difuzat pe 22 august. În acel context, drumurile din țara noastră sunt clasificate ca fiind criminale, pornind de la faptul că România este detașat pe primul loc în Europa la rata accidentelor mortale. În același reportaj de 28 de minute va fi inclusă și povestea lui Ștefan Mandachi, inițiatorul proiectului #șîeu și creatorul primului metru de autostradă din Moldova.

Ca referință, în România mor în fiecare an de două ori mai multe persoane în trafic, comparativ cu media la nivelul întregii Uniuni Europene. Numărul deceselor este de trei ori mai mare față de statisticile similare din Marea Britanie. Această situație îngrijorătoare a rămas neschimbată de mulți ani, conform celor de la Digi24.

„Fiecare om din România cunoaște pe cineva care a murit într-un accident rutier”, spun jurnaliștii britanici în prezentarea reportajului care va fi difuzat săptămâna viitoare în Marea Britanie. Indiferent dacă la baza problemei se află infrastructura din România sau lipsa educației rutiere a șoferilor din țara noastră, această statistică este departe de a fi un subiect de mândrie pentru români.

Citește și: