Robotul care poate imita mersul uman este o adevărată minune a științei

Robotul care poate imita mersul uman este o adevărată minune a științei
Diana Radu
10:00 12.10.2019

Poate cea mai mare provocare pentru oamenii de știință este aceea de a crea roboți bipezi. Asta pentru că este foarte dificil să adaptezi un astfel de bot la condițiile anevoioase de drum.

Însă, se pare că inginerii de la Agility Robotics au reușit să treacă peste această provocare și au creat un nou model de robot care e capabil să-și păstreze echilibrul în mers și să evite posibilele obstacole.

Este vorba, despre botul Cassie, care are un mers asemănător cu cel al unui struț. Oamenii de știință nu și-au propus să imite morfologia animalelor, dar au acordat o atenție deosebită comportamentului și dinamicii acestora pentru a desluși tainele mersului biped.

Astfel, în urma experimentelor realizate, compania a reușit să creeze un robot biped care se aseamănă destul de mult în privința agilității și eficienței cu omul.

Robotul revoluționar care poate imita mersul uman

Jonathan Hurst, unul dintre fondatorii companiei, ne informează cu privire la secretul mecanismului încorporat în această mașinărie și afirmă că mersul sprinten al acestui bot practic, se datorează elasticității articulațiilor implementate.

În plus, pe lângă acest mecanism, Cassie își poate mișca șoldurile la trei grade în stânga și în dreapta, lucru ce-i permite să schimbe direcția de mers mai ușor. De asemenea, echilibrul robotului biped este dat de gleznele acestuia care sunt acționate electric.

Dezvoltarea unui mecanism de acest gen ne prezintă un salt imens de la roboții care se mișcă cu ajutorul roților sau prin zbor. Complexitatea lui Cassie vine din faptul că se poate deplasa oriunde omul ar putea (scări, teren accidentat, pietre), ceea ce înseamnă că tehnologia poate fi folosită în cazul misiunilor de căutare și salvare, dar și într-un cadru medical, permițând îmbunătățirea membrelor prostetice. Cu alte cuvinte, acești roboți bipezi ne-ar putea salva viața.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: