Această companie te plătește să-ți folosească fața pentru un viitor robot

Această companie te plătește să-ți folosească fața pentru un viitor robot

O companie britanică vrea să dezvolte un nou robot și are nevoie de un chip uman care să servească drept model pentru înfățișarea acestuia.

Geomiq este dispusă să plătească 125.000 de dolari unei persoane dornice să-și ofere chipul pentru dezvoltarea unei noi linii de roboți umanoizi. Astfel, individul ales va permite companiei să-i folosească trăsăturile faciale, care vor servi drept model pentru înfățișarea unui nou robot.

În acest moment, detaliile pe care compania la dă sunt destul de puține. Principala condiție de participare ar fi ca fața candidaților să fie una „blândă și prietenoasă”. Indivizii care consideră că aspectul lor ar fi potrivit pentru dezvoltarea liniei de roboți vor primi mai multe detalii despre proiect după ce trimit o fotografie cu fața lor și vor ajunge în următoarea fază a „recrutării”.

Cum aplici să devii sursă de inspirație pentru noul robot

Geomiq spune că a fost contactată de o companie de robotică pentru a o ajuta cu definitivarea unor detalii în ceea ce privește dezvoltarea unui robot umanoid de ultimă generație.

Cei interesați trebuie doar să trimită o fotografie cu fața lor către Geomiq, la adresa de mail faces@geomiq.com. Oricine se poate înscrie.

Inițiatorii proiectului sunt conștienți că aceasta este o decizie foarte mare, așa că pun la bătaie și o sumă destul de mare pentru cel care va deveni fața noului robot. Individul norocos va câștiga 125.000 de dolari.

În cazul în care crezi că asta ar fi o idee bună, ia în considerare și faptul că Geomiq va putea folosi înfățișarea ta cum va crede de cuvință. În esență, compania va deține drepturile pentru folosirea chipului tău. Fața câștigătorului ar putea fi reprodusă pe mii de versiuni ale roboților din întreaga lume.

Roboții ar urma să fie folosiți în îngrijirea bătrânilor, ca un prieten virtual al acestora. Compania spune că producția va începe în 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: