Roaming la Digi: tarifele de care poate nu știai, dar ar fi cazul să afli

Roaming la Digi: tarifele de care poate nu știai, dar ar fi cazul să afli

Spre deosebire de ceilalți operatori, grupul Digi | RCS-RDS își permite să practice alte prețuri în roaming. Din fericire, poți afla care sunt acestea înainte de călătorie.

Din 2017, tarifele mari la roaming au dispărut. De la an la an, UE le va reduce și mai mult. Totuși, sunt câteva excepții, cum e cazul Digi | RCS-RDS. De exemplu, de la 1 ianuarie 2019, grupul Digi | RCS-RDS a ajustat tarifele, iar volumul de internet a crescut.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, în cazul depăşirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming, au scăzut şi suprataxele. De la 1 ianuarie, a scăzut cu 25% suprataxa pentru date, de la 6 la 4,5 euro/GB. Apoi, din 3 ianuarie a scăzut cu aproximativ 7% suprataxa pentru apelurile primite, de la 0,91 la 0,85 eurocenţi/minut. În România, grupul Digi | RCS-RDS, pentru că are tarife mici, a primit permisiunea ANCOM de-a aplica suprataxare.

Cum afli cât dai pe roaming în rețeaua Digi

Din fericire, operatorul a pus la dispoziția clienților o pagină web interactivă prin intermediul căreia poți afla destul de ușor cât dai pe roaming. De exemplu, în Germania, te costă 0,0248 euro pe minut, după primele 30 de secunde, un apel local (în țara respectivă – n.r.), iar unul în România sau spre alte state UE costă la fel. Internetul, per MB, costă 0,0035 euro.

E relevant să știi că tarifele mai mici de roaming – sau deloc, în cazul anumitor abonamente și pentru anumiți operatori – sunt valabile în zona SEE.

În Rusia, de exemplu, dai pe roaming la Digi | RCS-RDS astfel: 0,25 euro pe minut (local și spre România) sau 0,7 euro pe minut către țări UE. Te costă însă 0,0125 euro per MB de internet mobil, iar un SMS trimis costă 0,0625.

Pentru China, de exemplu, roamingul de la Digi te costă așa: 0,238 euro pe minut local, 0,714 euro către România și 2,975 euro către țări non-UE. Iar pe internet dai 0,0714 euro per MB.

Pe aceeași platformă ai acces să vezi și ce operatori sunt disponibili în țara în care ajungi. În Germania, de exemplu, e O2. În China sunt China Mobile și Unicom, iar în Franța e SFR. Ai toate detaliile pe site. Iar aici ai informații despre cum să activezi serviciul de roaming.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: