Rețeaua socială favorită a copiilor a primit o amendă fabuloasă: Ce s-a întâmplat cu TikTok Musical.ly

Rețeaua socială favorită a copiilor a primit o amendă fabuloasă: Ce s-a întâmplat cu TikTok Musical.ly

TikTok Musical.ly a luat o amendă foarte generoasă din cauza faptului că face prea puține pentru a asigura securitatea și intimitatea copiilor care sunt dependenți de clipurile muzicale amuzante.

Cum s-a întâmplat din totdeauna, persoanele de vârste diferite au afinități diferite, chiar și când vine vorba de rețele sociale. Facebook este favorit printre persoanele mai învârstă, Instagram face valuri printre adolescenți, în timp ce TikTok Musical.ly este rețeaua socială preferată de către cei mai mici internauți cu acces la tehnologie și aplicații de mobil.

Majoritatea celor care folosesc TikTok sunt minori. Mai grav decât atât însă, este faptul că foarte mulți copii cu vârste până în 13 ani își etalează talentele muzicale și teatrale pe respectiva platformă. Din acest motiv, americanii au ajuns la concluzia că Musical.ly este destinată micuților, iar creatorii săi nu fac suficiente eforturi pentru a le proteja intimitatea.

Autoritatea federală de comerț din SUA – FTC a amendat TikTok Musical.ly cu 5,7 milioane de dolari, ca urmare a unei negocieri, pentru încălcarea legislației COPPA. Din păcate, pentru creatorii progrămelului cu pricina, americanii au ajuns la concluzia că TikTok adună date de la persoane de sub 13 ani fără acordul părinților. În plus, profilele respective sunt publice și, până în octombrie 2016, a facilitat partajarea locației cu prietenii din apropiere.

Gravitatea faptei a fost amplificată de faptul că a devenit evident de mult timp faptul că majoritatea celor care folosesc rețeaua socială sunt minori, dar creatorii ei nu au făcut nimic pentru a schimba regulile platformei. Mai mult decât atât, au fost înregistrate mii de plângeri la adresa TikTok Musical.ly, dar sistemul a rămas neschimbat.

Mai dureroasă decât partea financiară a ecuației este însă impunerea de către FTC a ștergerii tuturor clipurilor postate de persoane sub 13 ani. În plus, în mod previzbil, autoritatea americană a obligat TikTok să respecte termenii COPPA pe viitor.