Facebook lansează Lasso, pentru că nu te puteai manifesta online suficient

Facebook lansează Lasso, pentru că nu te puteai manifesta online suficient

Existau de câteva săptămâni speculații pe marginea unei noi aplicații de la Facebook menită să copieze TikTok. Progrămelul s-a lansat în mod oficial și este intitulat Lasso.

Facebook are o problemă majoră cu popularitatea printre adolescenți. Foarte mulți tineri au renunțat la cea mai mare rețea socială și au optat pentru alternative precum Instagram, TikTok, Snapchat și nu numai. Gigantul lui Zuckerberg nu se lasă bătut și face investiții pentru a-și recâștiga publicul tânăr. Cel mai recent gest în această direcție s-a reflectat în lansarea Lasso.

În cazul în care nu existau suficient de multe aplicații care fac parte din portofoliul Facebook, acum există una în plus. Este intitulată Lasso și face o treabă foarte bună în a copia TikTok. Aceasta din urmă provine din China și este foarte populară printre adolescenții care vor să-și manifeste talentul muzical în clipuri de 15 secunfe. Pentru a-și amplifica baza de utilizatori, TikTok s-a unit de curând cu Musical.ly, o altă rețea socială de care nu ai auzit dacă ai peste 20 de ani.

Investiția în Lasso vine la câteva luni după ce un studiu Pew Internet a confirmat că entuziasmul tinerilor pentru Facebook se află în cădere liberă. Conform respectivei analize, doar jumătate dintre persoanele cu o vârstă mai mică de 20 de ani utilizează Facebook în 2018. Ca referință, valoarea respectivă era la 71% în 2014.

Dacă estimările gigantului condus de Zuckerberg sunt corecte, interesul adolescenților ar putea fi stimulat cu Lasso. Deși lansarea noii aplicații nu a fost însoțită de surle și trâmbițe, va câștiga probabil un număr mare de adepți în următoarele săptămâni.

Lasso îți permite să te înregistrezi în format video și este menită să te încurajeze să dansezi sau să cânți în fața camerei, la fel ca TikTok. Poți înregistra și clipuri scurte pe care să aplici diverse efecte. ”Suntem încântați de potențialul aplicației și vom aduna feedback de la oameni și creatori.” A declarat un purtător de cuvând al Facebook.

Aplicația Lasso este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play și nu necesită un cont special. Te poți autentifica direct cu contul tău de Instagram sau Facebook. Conținutul video generat poate ajunge rapid în Facebook Stories și, în viitorul apropiat, pe InstaStories.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: