Rețeaua socială a adolescenților, sursă de propagandă ISIS: ce se întâmplă pe TikTok

Rețeaua socială a adolescenților, sursă de propagandă ISIS: ce se întâmplă pe TikTok

Este doar o chestiune de timp din momentul în care s-a lansat o nouă rețea socială până când aceasta găzduiește propagandă teroristă. Cea mai recentă victimă este TikTok, o aplicație foarte populară printre adolescenți.

Nu este cea mai populară rețea socială, dar TikTok are deja aproximativ 500 de milioane de utilizatori la nivel global, cei mai mulți dintre ei provenind din China. Chiar și așa, dezvoltatorii companiei au ocupat un loc de cinste în Silicon Valley, s-au mutat în vechiul sediu de la WhatsApp și caută să angajeze mai mulți programatori de la Facebook.

Din păcate, înainte că lucrurile să arate mai bine pentru viitorul TikTok, micul gigant se confruntă cu o problemă de imagine destul de gravă. În contextul în care majoritatea conținutului de pe platformă este dedicat adolescenților, arată foarte rău faptul că militanții Statului Islamic folosesc aplicația pentru a-și răspândi propaganda teroristă. Numărul clipurilor scurte cu mesaje agresive este semnificativ și nu pare să se pondereze curând.

Deși acest clipuri nu sunt neapărat noi, faptul că se propagă pe TikTok este foarte grav, deoarece rețeaua socială este construită în jurul copiilor influențabili. Conform unui reportaj publicat de Wall Street Journal,  clipurile conțin cadavre ce sunt perindate pe străzi, luptători ISIS și femei care se mândresc cu faptu că fac parte din mișcarea jihadistă. Unele dintre videouri sunt asociate cu melodii atractive și folosesc filtre de pe TikTok împreună cu stele și inimioare, ca să te facă să le vezi până la capăt. Au fost partajate online prin intermediul a aproximativ 25 de conturi.

Între timp, clipurile au fost șterse de pe platforma online, iar un purtător de cuvânt TikTok a făcut o declarație pe marginea subiectului. ”Conținutul care promovează organizații teroriste, în mod absolut, nu are ce căute pe TikTok. Blocăm permanent toate conturile de acest tip și dispozitivele asociate, imediat ce au fost identificate și dezvoltăm în continuare soluții din ce în ce mai puternice pentru detecta în mod proactiv activitatea suspicioasă. Aceasta este o problemă gravă la nivelul întregii industrii, complicată de indivizi malițioși care încearcă să ocolească în mod activ măsurile de protecție, dar avem o echipă dedicată pentru protejarea în mod agresiv împotriva comportamentului malițios de pe TikTok.”, a declarat oficialul TikTok pentru Engadget.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Endgadget