Experții sunt convinși că au găsit resturi noi din avionul malaezian dispărut

Experții sunt convinși că au găsit resturi noi din avionul malaezian dispărut
Sursa foto: Ilustrație de Elizabeth Brockway/The Daily Beast

În primăvara lui 2014, aeronava MH370 al Malaysia Airlines care străbătea distanța dintre Kuala Lumpur și Beijing a dispărut, cu tot cu cei 227 pasageri și 12 membri ai echipajului.

De atunci, au urmat căutări peste căutări, care nu au dus la vreun rezultat concludent. Însă în 2018, pe o plajă din Madagascar au fost găsite cinci bucăți de reziduuri. Printre resturi se număra și un panou de podea care aparține unui avion Boeing 777, care conținea seria de litere și numere WPPS61. Toate au fost predate autorităților malaeziene de la Ministerul Transporturilor, care au confirmat că, cel mai probabil, resturile aparțin avionului dispărut în 2014.

Resturile au fost descoperite de vânătorul de epave Blaine Gibson și de localnicii din zonă. Acest a declarat pentru West Australian: „Localnicii îmi spun că mai sunt multe bucăți de resturi la mal, dar au nevoie ca Malaezia să le ofere recompense”. El a spus că le-a oferit în trecut localnicilor mici recompense pentru ca aceștia să îi ofere reziduurile. Gibson este convins că rămășițele principale ale avionului se află în afara zonei de căutare a autorităților.

„Don Thompson, unul dintre voluntarii din grupul independent care a investigat dispariţia lui MH370, a găsit eticheta de identificare Boeing 777”, a povestit Gibson. Thompson a descoperit setul complet de caractere BAC27WPPS61.

În trecut, Gibson a mai vorbit despre zborul dispărut, spunând că „resturile demonstrează două lucruri: că MH370 s-a prăbuşit violent şi este aproape sigur în Oceanul Indian de Sud”.

În lipsă de răspunsuri clare de la experți, oamenii au început să creeze propriile lor teorii, care mai de care mai nebunești. Una din ele se referă la posibilitatea existenței unui alt Triunghi al Bermudelor, care ar fi putut cauza dispariția avionului malaezian.

Alții cred că de vină sunt teroriștii, deși nicio grupare teroristă nu și-a asumat responsabilitatea pentru accidentul misterios. Această teorie își are originea în faptul că la bord se aflau doi pasageri cu pașapoarte furate. Mulți au ajuns astfel la concluzia că ar fi fost vorba de o mare conspirație de a prăbuși avionul malaezian.

Teorii sunt multe, dar adevărul este unul și, din păcate, nu îl cunoaștem. Povara misterului cade asupra tuturor, de la autorități la pasionați de aviație – dar mai ales asupra familiilor și prietenilor pasagerilor zborului MH370.

Citește și: