Căutarea avionului dispărut în 2014 a dus la o descoperire istorică

Căutarea avionului dispărut în 2014 a dus la o descoperire istorică

Autoritățile care încă mai caută rămășițe ale zborului MH370 al Malaysia Airlines, dispărut acum patru ani, nu au găsit bucăți din avion, ci două naufragii.

Aeronava MH370 al Malaysia Airlines a dispărut pe 8 martie 2014. La bordul avionul care a plecat din Beijing se aflau 227 pasageri și 12 membri ai echipajului, destinația fiind Kuala Lumpur. De atunci, zeci de mii de kilometri din oceanul Indian au fost străbătuți, în speranța că vor descoperi măcar rămășițe din aeronava care transporta 239 de persoane.

În timpul acestor expediții, autoritățile au dat peste două obiecte mari, în largul coastelor Australiei de Vest. Cele două naufragii descoperite au fost identificate ca fiind nave comerciale din secolul al XIX-lea. Se crede că aceste nave transportau încărcături din cărbune.

Epavele au fost găsite la 2300 km de coastă, la adâncimi cuprinse între 3700 și 3900 de metri, la o distanță de aproximativ 36 km distanță între ele. Muzeul Australian de Vest a analizat sonorul și datele video realizate de echipa de căutări. Experții cred că una dintre nave are un înveliș din lemn, în timp ce cealaltă are înveliș de fier.

Una dintre epave, se pare, s-a scufundat în urma unui eveniment catastrofal, cum ar fi o explozie. Astfel de evenimente erau destul de des întâlnite la navele care transportau încărcături de cărbune. Cea de-a doua epavă este mai intactă.

„Cercetarea istorică a tuturor navelor comerciale din secolul al XIX-lea care au dispărut în apele internaționale este incompletă. Astfel că nu putem determina în mod concludent identitatea navelor individuale”, spune un expert. „Cu toate acestea, putem respinge posibilitățile unor candidați principali pe baza informațiilor disponibile din surse de transport maritim predominant britanice”.

Ambele nave aveau, probabil, echipaje cu cel puțin 15 și maximum 30 de oameni. Uneori, căpitanii își luau soțiile și copii, iar ambele nave transportau călători suplimentari.

Din păcate, nici după patru ani de la dispariție, aeronava MH370 nu dă niciun semn. După decolare, timp de 38 de minute aeronava părea în regulă, iar brusc a dispărut de pe toate radarele. Se crede că avionul s-a prăbușit departe în sudul Oceanului Indian.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: MSN
Etichete: