Cele mai tari clipuri pe YouTube îți arată că nimeni nu știe rețeta viralului

Cele mai tari clipuri pe YouTube îți arată că nimeni nu știe rețeta viralului

YouTube s-a bucurat încă de la apariția sa de multă popularitate pe internet. În fiecare an a existat cel puțin câte un videoclip care a strâns milioane de vizualizări, până când s-a ajuns la miliarde de vizionări.

Unii critică această politică de monetizare a videclipurilor publicate pe YouTube și consideră că acest lucru afectează într-o  oarecare măsură conținutul video de pe site. Mulți uploaderi au parte de numeroase vizualizări pe YouTube datorită popularității, nu neapărat datorită calității videourilor.

Dacă aruncăm o privire în istoria YouTube-ului, observăm că  preferințele internauților nu s-au schimbat prea mult, dar, în perioada de început e celui mai popular site de videoclipuri, oamenii erau interesați de cele mai bizare și stupide filmulețe.

youtube

În 2005, anul când site-ul a fost deschis, cel mai popular videoclip de pe YouTube a fost o reclamă la Nike cu Ronaldinho, un clip de o calitate video execrabilă, dar care a prins la public datorită fotbalistului care era extrem de popular la acea vreme. Videoclipul a avut la acea vreme 2.101.443 de vizualizări.

În anul următor, un alt videoclip ciudățel a luat avânt pe internet, cu un comediant în timpul unui spectacol care a exemplificat în șase minute o scurtă istorie a dansului în secolul XX. Și chiar așa și se numește videoclipul, Evolution of Dance. Clipul este amuzant, iar comediantul ironizează bine mișcările puerile de dans din diferite genuri muzicale.

youtube

Cert e că același videoclip și-a menținut poziția în top și în 2007. Ajunsese la 63.716.039 de vizualizări, un număr record la acea vreme. Niciun alt clip video nu mai adunase atât de multe vizualizări. În acel an. în vogă începeau să fie videoclipurile melodiilor unor formații și artiști celebri ca Shakira sau Linkin Park. Cântăreții începeau să vadă potențialul pe care-l avea YouTube.

youtube

Din 2008, YouTube a început să se confrunte cu o problemă ce se resimțea de mult: manipularea internauților prin numărul de vizualizări. Toți uploaderii începeau să dezvolte o obsesie pentru strângerea unui număr tot mai mare de vizionări și publicau orice numai pentru a-și bate propriul record.

În acest an, cel mai vizionat clip a fost Panda Disculpa Los Malos Pensamientos. Inclusiv pornografia și-a făcut apariția pe YouTube, după cum era de așteptat.

Timp de doi ani de zile, lucrurile au tot evoluat în această direcție. În 2011, cele mai vizualizate filmulețe erau videoclipurile artiștilor, dar cel mai popular a devenit Justin Bieber, puștiul ăla care pare să enerveze azi pe mulți. La acea vreme, Bieber era în top cu clipul melodiei Baby. Până în 2014, acel videoclip a strâns peste 1.000.000 de vizionări.

youtube

[readmore]

Dar Bieber habar n-avea ce avea să-l lovească. Asia de Est venea tare din urmă și, în final, a lovit când nimeni nu se aștepta. Psy, cu al său Gangnam Style, din Coreea de Sud, avea să schimbe paradigma monetizării pe YouTube. Ani de zile, clipul său a avut cele mai multe vizualizări, peste două miliarde.

Și acum ajungem în prezent. Anul trecut, în 2017, dar și în prezent, supremația vizualizărilor este deținută de Despacito, melodia care te trimite mereu cu gândul la vară, a lui Luis Fonsi și Daddy Yankee. Niciun videoclip nu a mai adunat până acum peste cinci miliarde de vizionări.

Sursa: The Out Line