Puștiul de 16 ani care a câștigat 3 milioane de dolari din Fortnite

Puștiul de 16 ani care a câștigat 3 milioane de dolari din Fortnite

Pe 28 iulie 2019 s-a încheiat Cupa Mondială de Fortnite pe care au văzut-o peste 2 milioane de oameni. Un puști de 16 ani a cîștigat marele premiu de 3 milioane de dolari.

Este evident pentru toată lumea că jocul de tip battle royale Fortnite a devenit un fenomen global. Jocul gratis dezvoltat de Epic Games a generat miliarde de dolari pentru creatori și a devenit o obsesie pentru gameri de toate vârstele.

Acest succes al jocului a determinat creatorul Epic Games să creeze competiții oficiale pentru jucătorii săi și a promis că oferă premii de peste 100 de milioane de dolari, de-a lungul a mai multor turnee. Fortnite World Cup a avut loc între 26 iulie și 28 iulie în New York, iar premiul finaciar total pus la bătaie a fost de 30 de milioane de dolari.

Sute de jucători de Fortnite s-au luptat pentru milioane de dolari

Duminică, 28 iulie, a fost ultima zi a turneului și categoria de solo. Jucători din întreaga lume au participat, însă un adolescent de 16 ani a ieșit câștigător. Kyle „Bugha” Giersdorf a plecat acasă cu trofeul și cu 3 milioane de dolari.

Giersdorf a început bine ziua și a câștigat primul meci din șase, apoi a continuat să se claseze bine și să acumuleze puncte. A părut ca fiind imposibil de bătut.

Sămbătă a avut loc și competiția pentru echipe și duo-ul format din Emil „Nyhrox” Bergquist Pedersen și David „Aqua” W. au căștigat competiție și cei 3 milioane de dolari. Cei doi au câștigat două din cele șase meciuri și au acumulat cele mai multe puncte. În total au participat 50 de echipe. Fiecare participat a câștigat o anumită sumă de bani, în funcție de performanța obținută.

Pentru a ajunge în această fază a competiției Fortnite, jucători din întreaga lume (America, Europa, Brazilia, Asia, Oceania) au participat în turnee de calificare. Un jucător notabil care nu a ajuns în faza finală a competiției a fost celebru streamer Tyler „Ninja” Blevins.

Așadar, Fortnite World Cup a fost competiția esports (sport electronic) cu cel mai mare premiu financiar din istorie, însă acestă onoare nu va fi păstrată pentru prea mult timp deoarece în august 2019 are loc competiția de DOTA 2 The International 2019, al cărei premiu financiar depășește valoarea de 31 de milioane de dolari.

Citește și: