Epic Games îți dă banii înapoi pe jocurile cumpărate: Ce trebuie să știi

Epic Games îți dă banii înapoi pe jocurile cumpărate: Ce trebuie să știi

Epic Games continuă să fie un concurent din ce în ce mai serios pentru Steam și, din acest motiv, și-a modificat politica pentru returnarea banilor pe jocurile cumpărate de către utilizatori.

Timp de mai bine de un deceniu, dacă aveai un desktop sau laptop și te gândeai să-ți cumperi un joc în format digital, te orientai către Steam. Magazinul celor de la Valve a reprezentat o soluței mai mult decât decentă atât pentru gameri, cât și pentru dezvoltatorii mai mici sau mai mari. Între timp, Ubisoft și-a creat un magazin online pentru propriile creații, iar Electronic Arts, pe un principiu similar, a creat Origin.

Până acum, doar Epic Games a realizat un magazin virtual de jocuri video care are toate șansele să concureze de la egal la egal cu Steam. Creatorii unor dintre cele mai populare francize din toate timpurile nu oferă doar jocuri din portofoliu sau titluri publicate de Activision. Pe lângă Fortnite, găsești acolo o sumedenie de creații interesante.

Revenind însă la schimbarea anunțată în urmă cu câteva zile, Epic Games îți face viața semnificativ mai ușoară în cazul în care ai cumpărat niște jocuri și nu ești mulțumit de experiența oferită de ele. Acum, poți cere banii înapoi pe un număr infinit de jocuri, în cazul în care respecți câteva particularități. În principiu, sunt aproape aceleași condiții pe care le găsești pe Steam.

Când s-a lansat Epic Games Store, aveai voie să ceri banii înapoi pentru doar două jocuri pe an. În schimb, aveai voie să ceri banii înapoi cu un număr infinit de ore jucate, cu condiția să fi fost de pe un singur IP pe care îl completai într-o cerere online.

Conform noilor reguli, ai timp două săptămâni să-ți ceri banii înapoi pe un joc cumpărat, cu condiția să nu te fi jucat mai mult de două ore. În continuare trebuie să înaintezi o cerere virtuală către echipa de suport în acest sens, dar cei de la Epic Games au promis că vor eficientiza sistemul și-l vor face complet automatizat în curând.