PS4 Remote Play, pe orice Android: acum, te poți juca pe mobil jocurile preferate de PlayStation

PS4 Remote Play, pe orice Android: acum, te poți juca pe mobil jocurile preferate de PlayStation

PS4 Remote Play este o funcție mai veche lansată de Sony pentru te ajuta să te joci titluri de PlayStation 4 pe smartphone-uri. Până acum însă, a fost limitată doar la terminalele produse de Sony și la iPhone.

În cazul în care ai un PlayStation 4 în casă, dar te-ai bucura să poți face o sesiune de gaming în orice colț al casei, aplicația PS4 Remote Play facilitează acest mecanism. Până de curând însă, progrămelul cu pricina era compatibil doar cu smartphone-urile Xperia. În luna martie a acestui an, compatibilitatea a fost extinsă la dispozitivele cu iOS, iPhone-uri și iPad-uri.

Ideea din spatele PS4 Remote Play este ca ecranul de la TV-ul conectat la PlayStation să fie oglindit pe smartphone sau tabletă. Îți conectezi controllerul de PS4 la telefon și ești gata de acțiune. Eventual, te poți juca și prin intermediul unor butoane virtuale, afișate pe ecranul telefonul. Acelea funcționează surprinzător de bine, din experiența mea pe iPhone.

În privința compatibilității, există însă căteva restricții pe care trebuie să le ai în vedere. În primul rând, trebuie să ai un smartphone cu Android care să ruleze versiunea 5.0 sau mai nouă a sistemului de operare creat de Google. Consola efectivă trebuie actualizată la versiunea de firmware 7.0, lansată de curând. Dacă ai bifat aceste puncte și ți-ai instalat PS4 Remote Play din Google Play, telefonul și consola ar trebui să se împerecheze.

Pe lângă faptul că cele două echipamente trebuie să fie în aceeași rețea locală pentru a interacționa, Sony recomandă să-ți conectezi consola cu fir la routerul din casă pentru a facilita o conexiune neîntreruptă de mare viteză. În privința compatibilității Bluetooth cu controllerul DualShock 4 care se livrează cu orice PS4 sau PS4 Pro, aceea este disponibilă doar pentru utilizatorii de smartphone-uri cu Android 10 sau iOS 13. Ceilalți utilizatori de smartphone-uri și tablete vor folosi controalele virtuale de pe ecran.

Citește și: