Jocurile de PS4 vin pe Mac și PC prin aplicația oficială Remote Play

Jocurile de PS4 vin pe Mac și PC prin aplicația oficială Remote Play

Cei care sperau că se vor putea juca vreodată jocuri de PS4 pe computer prin streaming în interiorul căminului au parte de o veste foarte bună.

Primi au fost cei de la Microsoft. Consola Xbox One suportă deja de câteva luni streaming-ul de jocuri pe PC-uri cu Windows 10, condiția este să fiți în aceeași rețea locală și să aveți o conexiune foarte bună în casă. După acel anunț, în urmă cu doar câteva zile, un dezvoltator independent a detaliat că, după aproximativ un an de muncă, va taxa 10 dolari pentru o aplicație care va oferi aceeași funcționalitate pentru posesorii de PS4. În contextul în care nu a existat nici un semn din partea Sony că ar avea intenți în aceeași direcție, efortul respectivei persoane era de înțeles.

Acum însă, este prima oară când aflăm dintr-o sursă oficială ca nu va mai trece foarte mult timp până când ne vom putea juca toate titlurile de pe PS4 pe computer. Anunțul oficial pe marginea acestui subiect vine de la Shuhei Yoshida de la Sony prin intermediul unei postări pe Twitter pe care o puteți vedea mai jos. În acest context, aflăm că Sony lucrează într-adevăr la o aplicație Remote Play ce vă va permite să faceți streaming de jocuri de pe consola PlayStation 4 din sufragerie pe sistemul vostru din dormitor. Mai mult decât atât, încercând să vină în fața celor de la Microsoft, soluția Sony pentru această problemă va fi compatibilă atât cu PC-uri ce rulează Windows, cât și cu Mac-uri.

Nu avem încă o dată exactă pentru materializarea acestui proiect, dar, cel mai probabil, nu va mai dura mai mult de câteva luni. Sunt doar curios dacă anunțul de acum câteva zile pe marginea acestui subiect a motivat compania Sony să grăbească pasul.

Citește și: