Programul cu inteligență artificială care-ți transformă schițele în fotografii

Programul cu inteligență artificială care-ți transformă schițele în fotografii

Mai ții minte perioada când desenai în Paint? Cu ajutorul unui program acum îți poți transforma „operele” în imagini fotorealiste.

Software-ul se numește GauGAN și este o demonstrație de a arăta ceea ce este posibil de realizat cu rețelele neurenale. Programul a fost conceput pentru a transforma o imagine făcută de un om într-o fotografie realistă în câteva secunde.

Software-ul devoltat de Nvidia folosește ceva numit „generative adversarial networks” și este capabil să transforme niște schițe care par a fi făcute de un copil în imagini fotorealiste. E un fel de Paint pe steroizi și care-ți transformă desenele proaste în imagini frumoase. În acest demo se pare că lucrurile merg exact așa.

Cum sunt transformate schițele în imagini fotorealiste

Programul nu este unul complicat de utilizat și are doar trei unelte: găleata de culoare, un stilou și un creion. În partea de jos se regăsesc o serie de obiecte grafice: alegi norul și trasezi o linie cu creionul iar software-ul va produce nori reali. Desenezi un cerc și folosești găleata de vopsea și software-ul va face nori pufoși de vară.

Faci o formă de copac, iar software-ul va face un copac și așa mai departe. Pentru a fi capabil să redea asemenea rezultate în timp real, GauGAN funcționează pe platforma Tensor. Nvidia a făcut acestă demonstrație a software-ului folosind RDX Titan GPU. Bryan Catanzaro, VP al Applied Deep Learning Research, a spus că GauGAN, cu ajutorul unor modificări, va putea rula pe mai multe platforme, inclusiv pe CPU, dar procesul va fi ceva mai lent.

Pentru a „antrena” acesta rețea neuronală, Nvidia a folosit 1 milion de imagini de pe Flickr. Bineînțeles, Catanzaro a spus că a cerut permisiune pentru a folosi toate acele imagini.

Este clar că software-ul este atrăgător pentru designerii de jocuri video, pentru arhitecți, dar și pentru gameri. Compania nu are planuri de a vinde software-ul, dar ar lansa cât de curând un trial public astfel încât oricine dorește ar putea utiliza programul.

Citește și: