09 oct. 2019 | 09:05

Problema la iPhone 11 Pro, rezolvată: de ce merită să-ți ieri varianta din aur masiv

ACTUALITATE
Problema la iPhone 11 Pro, rezolvată: de ce merită să-ți ieri varianta din aur masiv

iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max vin la pachet cu un compromis semnificativ pe partea de construcție, dar rușii de la Caviar au găsit soluția costisitoare la respectiva problemă.

Trecând peste numărul foarte mare de review-uri laudative la adresa iPhone 11 Pro, noile smarpthone-uri de la Apple vin la pachet cu o problemă. Umflătura din jurul camerelor este atât de mare, încât ai mari șanse să le zgârii cu ușurință, pe lângă faptul că, în momentul în care îl pui pe orice suprafață, el se spijină pe camere.

În teorie, nu se mai insistă atât de mult pe acel detaliu, pentru că multe dintre telefoanele de top au o umflătură mai mult sau mai puțin discretă în jurul camerei. În momentul în care ceri însă aproape 2000 de euro pe un telefon, astfel de compromisuri nu par să fie rezonabile.

Soluția la problema respectivă vine de la Caviar, compania rusească specializată în personalizarea telefoanelor de top ale momentului cu ajutorul metalelor prețioase. Majoritatea versiunilor recente de iPhone sau Galaxy S au avut parte de tratamentul Caviar, prin înlocuirea carcasei native cu aur masiv, platină, piele de crocodil, diamante și alte artificii.

În trecut însă, cei de la Caviar nu modificau designul original al telefonului sub nicio formă. În cazul iPhone 11 Pro au făcut însă o excepție și, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus, varianta lor a smartphone-ului nu are umflătura din jurul camerelor. Costă o avere, dar nu era oricum prea ieftin telefonul original.

Toate versiunile de design propuse de Caviar se aplică atât la iPhone 11 Pro, cât și la iPhone 11 Pro Max. Prețul de pornire este de aproximativ 4300 de dolari, dar pe lângă materialele fițoase de pe spate, câștigi un o protecție mai bună a ecranului și o carcasă rezistentă la șocuri.

Versiunea entry-level propusă de Caviar este realizată din Titan și costă 4290 de dolari cu 64GB de memorie internă. Sare până la 12.000 de dolari pentru modelul cu ramă aurie și piele de aligator. Apogeul este 30.820 de dolari pentru iPhone 11 Pro cu diamante pe spate și carcasă din aur.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele