Primești bani dacă te muți într-un orășel feeric din Italia: despre ce sumă este vorba

Primești bani dacă te muți într-un orășel feeric din Italia: despre ce sumă este vorba

Din cauza migrației masive din localitățile mici și a ratei scăzute a natalității din occident, primarul unui orășel din sudul Italiei a apelat la o soluție creativă pentru a-și aduce oameni.

În cazul în care ai fost întotdeauna fascinat de cultura Italiei și de orășelele de acolo, cu o istorie de mii de ani, ai posibilitatea să te muți într-o regiune din sudul țării. Vei primi o sumă de 700 de euro pe lună timp de 3 ani, pentru un total de 25200 de euro.

Nici măcar nu ești restricționat la o localitate anume. Poți alege din orice orășel sau sat din regiune, cu condiția ca populația din localitate să nu fie mai mare de 2000 de rezidenți. Regiunea cu pricina este între creasta Apenină și coasta mării Adriatice.

Dacă te muți acolo, ar fi ideal să încerci să-ți deschizi o afacere. Din câte se pare, vei semna un astfel de angajament în momentul în care începi să primești banii de la primărie. Condiția cu afacerea este menită nu doar să aducă oameni în regiune, ci să-i motiveze să rămână acolo, iar acest detaliu este cel mai important.

În același scop, localitățile cu sub 2000 de rezidenți vor primi un ajutor financiar de 10.000 de euro pentru organizarea unor activități culturale sau pentru îmbunătățirea infrastructurii. Președintele regiuni Molise, în care a fost implementat acest plan, este de părere că fiecare investiție trebuie făcută pe termen lung. Altfel, oamenii vor pleca după câțiva ani și riști să te întorci de unde ai plecat.

Întreaga regiune Molise a început să piardă din populație din 2014 și, conform Institutului Național de Statistică din Italia, populația de 300.000 de oameni se află în continuă descreștere. Anul trecut, 2800 de oameni au decedat sau au plecat din regiune, fără să se înregistreze nicio naștere. Întreaga Italie are o problemă majoră cu numărul cetățenilor, în contextul în care populația a scăzut sub 55 de milioane, pentru prima oară în 90 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: