De câți bani ai nevoie să te muți și să trăiești în altă țară. Care e cea mai scumpă destinație

Dacă vrei să te muți și să trăiești în altă țară, trebuie să pui deoparte niște bani. Atunci când vrei să o iei de la zero, apar mai multe probleme pe care trebuie să le rezolvi, deci nu vrei să te trezești fără bani, singur într-o țară străină.

De câți bani ai nevoie să te muți și să trăiești în altă țară

O companie germană a realizat un studiu cu privire la suma pe care trebuie să o strângă o persoană care vrea să se mute și să trăiască în altă țară. San Francisco și New York sunt cele mai scumpe orașe din lume din punct de vedere al relocării. Dacă te-ai hotărât că vrei să te muți în unul dintre aceste două orașe din Statele Unite ale Americii, trebuie să pui deoparte sume uriașe de bani. Peste 12.000 de euro doar pentru a putea supraviețui în primele trei luni, iar dacă pleci cu familia, situația se complică și mai mult. Trebuie să ai la îndemână peste 21.000 de euro.

În cazul în care vrei să ajungi în New York, ai nevoie de aproape 11.000 de euro dacă pleci singur și de aproape 18.000 de euro dacă iei și familia cu tine.

De regulă, românii preferă să se mute în țări precum Italia, Spania, Germania și Marea Britanie. Iată de ce sume ai nevoie dacă ești hotărât să te muți în una dintre aceste țări:

  • Roma, Italia: o persoană – peste 4.700 de euro; o familie – peste 9.000 de euro
  • Madrid, Spania: o persoană – 5.000 de euro; o familie – 9.000 de euro
  • Barcelona, Spania: o persoană – 6.000 de euro; o familie – 8.700 de euro
  • Berlin, Germania: o persoană – peste 4.000 de euro; 0 familie – peste 9.500 de euro
  • Londra, Marea Britanie: o persoană – 7.400 euro; o familie – peste 16.000 de euro

Surpriza vine atunci când vorbim despre București. Dacă vrei să te muți în Capitală, ai nevoie de 2.500 de euro dacă ești singur și de 4.500 de euro dacă ești cu familia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI