Insula grecească care îți dă bani să te muți acolo: cât de mare este suma lunară

Insula grecească care îți dă bani să te muți acolo: cât de mare este suma lunară

În speranța repopulării unui colț de rai din Grecia, oficialitățile din zonă au decis să stimuleze financiar mutarea în zonă a locuitorilor din orice colț al lumii.

Într-o lume ideală, cei mai mulți dintre noi visează să se mute într-o insulă de vis, înconjurată de plaje și vegetație atrăgătoare, iar dacă pot să primească și bani pentru asta, ar fi perfect. Întâmplarea face că acest scenariu fantastic este posibil, dacă îmbrățișezi posibiltiatea de te muta pe insula Antikythira, din Grecia.

Oficialitățile din Antikythira sunt disperate. Numărul populației a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, din cauza faptului că tinerii au plecat în orașe mai mari, iar bătrânii care au rămas s-au împuținat. Momentan, doar 24 de persoane stau pe insula grecească.

Antikythira este situată între Creta și Kythira. Poți ajunge acolo în 45 de minute cu avionul de la Atena. Dacă noul plan va merge, populația va crește, deși trebuie să ai în vedere câteva detalii, dacă decizi să îmbrățișezi ideea.

Inițiativa amplificării populației de pe insula Antikythira din Grecia vine din partea Bisericii Greco Catolice și, din păcate, se referă doar la familii tinere. Ca urmare, dacă ești singur sau singură, această ofertă nu este pentru tine. În cazul în care te încadrezi, atât tu, cât și jumătate ta, vei primi 500 de euro pe lună și o bucată generoasă de teren pe care îți poți construi o casă sau dezvolta o afacere. Nu te oprește nimeni să-ți faci o fermă, de exemplu.

Locuitorii din Antikythira speră să revină la gloria de odinioară, când aveau o populație de 300 de persoane. Primarul insulei a declarat într-un interviu recent că se află în căutarea de multe familii pentru a ”reînvia” insula.

În privința dotărilor pe care le vei întâlni pe insulă, este important de reținut că nu există nici o bancă sau bancomat, dar ai curent și internet. În plus, magazinul din localitate are vin și se caută muncitori în domeniul pescuitului, construcțiilor sau al brutăriei. Plajele cu nisip fin înconjoară insula.

antikythera-1