Primăria Cluj vrea să modernizeze transportul cu taxiul. Ce schimbări vor trebui să facă taximetriștii

Primăria Cluj vrea să modernizeze transportul cu taxiul. Ce schimbări vor trebui să facă taximetriștii

Dacă nici ție nu-ți place experiența unei curse cu taxiul, primăria din Cluj pare să se gândească la tine cu noile măsuri pe care vrea să le introducă.

Vremurile în care trebuia să suni la dispeceratul de taxi pentru te deplasa dintr-un punct în altul au trecut de mult pentru cei mai mulți dintre noi. Într-o lume a serviciilor oferite de Uber, Bolt sau Yango, tot mai pușini omeni circulă cu taxiul. Vedem asta și din protestele șoferilor de taxi, care se plâng că aceste servicii le-au furat clienții.

Totuși, în Cluj vei putea avea parte curând de o experiență mai bună atunci când alegi să circuli cu taxiul. Taximetriștii din oraș ar urma să se supună unui nou regulament de funcționare, supus momentan consultării publice, până la data de 5 septembrie.

Cum se va modifica transportul cu taxiul în Cluj-Napoca

În primul rând, cea mai utilă măsură pentru pasageri o va reprezenta obligativitatea deținerii unui POS în taxi. Astfel, taximetriștii ar urma să fie obligați să îți ofere opțiunea de a plăti cu cardul. De asemenea, mașinile ar putea deveni obligatoriu și ca autoturismele să fie dotate cu dispozitive GPS.

Noul regulament ar putea contribui și la combaterea poluării din oraș. Astfel, mașinile folosite pentru transportul cu taxiul ar fi nevoite să aibă cel puțin motoare Euro 5, cu grad redus de poluare. Primăria din Cluj-Napoca susține, de asemenea, și folosirea mașinilor electrice pentru transportul în regim de taxi. Astfel, sunt prevăzute 31 de autorizații pentru acest tip de vehicul.

Din punct de vedere al aspectului, potrivit noului regulament, Clujul va renunța la culoarea galbenă, reprezentativă pentru taxiuri. Astfel, odată cu noile măsuri, „autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii şah”, au anunțat reprezentanții primăriei.

Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare începând cu anul următor, la prelungirea autorizației de taxi pe perioada 2020 – 2025.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mediafax
Etichete: