Prima arestare provocată de camerele cu recunoaștere facială, în Londra

Prima arestare provocată de camerele cu recunoaștere facială, în Londra

Implementarea unor sisteme avansate de recunoaștere facială în orașele lumii a început de ceva timp. La scurt timp după ce au avut loc primele teste în Londra, a avut loc și prima arestare cauzată de tehnologia modernă.

Camerele cu recunoaștere facială sunt departe de a fi revoluționare. Acestea au fost implementate deja de câțiva ani în anumite aeroporturi din lume. Asta nu înseamnă însă că trebuie să fii în mod automat confortabil cu ele în jurul tău. Mulți le percep ca pe o formă de invadare a intimității și nu sunt deloc departe de adevăr. Tensiunile interioare sunt însă extrapolate în momentul în care, cu aceleași camere deștepte, este împânzit un întreg oraș. Pornind de la acest set de circumstanțe, nu ar trebui să fie absurd faptul că unii încearcă să se ferească de ele și să-și acopere fața în public.

În timp ce San Francisco a anunțat că interzice printr-o decizie a municipalității utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială la scară largă, testele pe același subiect în Londra se află într-un stadiu destul de avansat. În această etapă, oameni obișnuiți s-au gândit la diverse forme de protest pentru a se feri de identificare, chiar dacă nu au făcut ceva ilegal.

Din păcate, polițiștii au început arestările celor care vor să se eschiveze de noul sistem. Conform unui raport al publicației The Independent, la scurt timp după ce un trecător și-a ridicat ploverul peste partea de jos a feței, acesta a fost oprit de poliție. La momentul evenimentului, nu făcea nimic suspicios și nu fusese implicat în vreo situație pentru care ar fi trebui să ajungă în vizorul autorităților.

În momentul în care au intervenit autoritățile, pentru că nu greșise cu nimic, în opinia sa, bărbatul a devenit recalcitrant și a ridicat tonul. Atunci, polițiști l-au arestat pentru perturbarea liniștii publice și l-au amendat cu suma 90 de lire sterline, aproximativ 500 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: